Määrätietoinen suunnannäyttäjä Nina Harlin

Aromin liiketoimintajohtaja Nina Harlin luonnehtii itseään mahdollistajaksi.

– Huolehdin, että meillä on suunta ja selkeä kehys toiminnalle. On tarvittavat resurssit toimintaan: aikataulut, budjetti, suunnitelmat, teemat ja työkalut.

Nina tekee aktiivista asiakastyötä, jotta tietää miten markkina voi ja miten Aromin ideoihin vastataan. Se selviää ihmisiä tapaamalla.

– Vahvuuteni ovat hyvät verkostot. En puhu asiakkuuksista vaan pitkäjänteisistä, syvistä yhteistyökumppanuuksista. Olen ollut alalla niin kauan, että tunnen ihmiset. Se auttaa usein edistämään asioita, Nina kuvailee.

Aromi tunnetaan paitsi lehdistään, myös tapahtumistaan. Ne ovat kaikki Ninan ideoimia.

– Hoidan tapahtumille yhteistyökumppanit ja pyrin kunnianhimoisesti hiomaan tapahtumia paremmiksi vuosi vuodelta. Tavoitteena on, että ihmiset nauttivat ja heillä on kivaa. Wow-kokemukset ja yllätyksellisyys ovat tärkeitä, Nina kertoo.

Idearikas innostuja ja innostaja

Nina tapaa tavallisina aikoina päivittäin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Hänelle kohtaamiset ovat parasta työssä.

– Jokainen kohtaaminen antaa paljon virtaa, tuo uutta tietoa ja uusia ideoita. Aina tapahtuu joku muutos, joku asia etenee. Ihmiset ja sidosryhmät ovat intohimoni työssä, Nina sanoo.

Ninan hyviin puoliin kuuluu rivakka toimeen tarttuminen. Kun jotain halutaan tehdä, hän saa päätöksen aikaan ja tarttuu heti toimeen itse, tehtäviä myös delegoiden.

– Olen hyvä innostumaan ja innostamaan muita. Kun innostun, silmiini syttyy loisto, ja se tempaa muutkin mukaan. On kiva puhua suu vaahdossa ihmisille mahdollisuuksista, joita tarjoamme juuri tänä vuonna, Nina toteaa.

Aromin tapahtumat kuten PRO-gaala ja Evento Awards ovat suunnannäyttäjiä. Alan keskeiset toimijat haluavat olla mukana rakentamassa tapahtumia.  

– Olemme mielenkiintoinen media, ja yhteistyö meidän kanssa on heille arvokasta. He voivat puolestaan hyödyntää meidän kumppanuuksiamme, Nina toteaa.

Monta dream teamia

Liiketoimintajohtaja on roolissa, jossa on hyvä luoda dream teameja moneen suuntaan.

– Tällaisessa hommassa pitää saada kaikkien alihankkijoiden ja kumppaneiden kanssa dream team aikaiseksi.Jokainen lehti, joka saadaan ulos, on dream teamin tulos. 

– Meillä on vain valkoista paperia alussa. Yksi hankkii lukijat, toinen mainokset. Yksi hoitaa, että lehti painetaan ja postitetaan. Yksi hoitaa jutut, toinen kuvat, kolmas taiton. Yksin sitä ei kukaan tekisi, Nina summaa lehdenteon.

Dream team on parhaimmillaan sitä, että jokainen on asiantuntijatehtävissä ja hoitaa oman hommansa ajallaan ja sovitusti.

Koronavartit pitävät myyntitiimin ajan tasalla

Myynti- ja markkinointitiimi aloitti elokuussa yhteiset koronavartit. Kolme kertaa viikossa tiimiläiset avaavat aamulla videoyhteyden ja selvittävät, missä mennään. Asiat on helppo käydä läpi matalalla kynnyksellä, kaikki pysyvät ajan tasalla mitä tapahtuu ja mitä kukakin tekee. Myös apua on helppo pyytää.

– Välillä sovimme, että menemme samaan aikaan konttorille, että voimme käydä lounaalla yhdessä. Koronan loputtua jatkamme todennäköisesti tällaisten aivoriihien pitämistä säännöllisesti, Nina ennakoi.

Kotoilua sosiaalisen työn vastapainoksi

Nina paljastaa, että ei käy vapaa-ajalla juurikaan ravintolassa, koska hänellä on niin paljon lounastapaamisia. Hän suosii etnisiä ravintoloita silloin, kun ei jaksa kokata itse. Usein kotona kuitenkin tuoksuu thai-ruoka tai Lyonin kana, Ninan bravuuri. Saaristossa, missä Nina puolisoineen viihtyy koko kesän, ruoanlaitto alkaa kalastuksesta.

– Saaristosta on tullut intohimoni. Pyrin viettämään koko kesän ja kaiken vapaa-ajan siellä. Keväällä on ihana seurata, miten luonto herää. Aurinko paistaa saaressa aina ja siellä on ihanan lämmintä, Nina tunnelmoi.

Toisaalta saari ja golf sopivat huonosti yhteen, ja kesällä olisi kiva myös fillaroida Kaivarissa. Joogaa voi harrastaa missä vaan, ja Netflix tarjoaa hengähdystauon arjesta silloin kun ei pääse saareen. Kesällä Nina lukee kirjan päivässä. Koirat saattavat samalla saada muutaman rapsutuksen.

<<Yhteystiedot

Sulje mainos Tilaa Shaker