Aromin tarkka AD Heli Kotiranta

Pian kymmenen vuotta Aromia tehnyt AD Heli Kotiranta vastaa yhdessä johtavan AD:n Hanna-Mari Jaakkolan kanssa Aromin, Eventon ja Shakerin visuaalisesta puolesta. Visuaalinen työ sisältää printtilehtien taittoa, tapahtumien ja messujen julkaisuja, nettipuolen visuaaliset elementit, mainoksia ja ilmoituksia.Heli kertoo, että hän on työssään tehokas, tarkka ja aikaansaava.

– Välillä työni on luovaa, välillä piperrystä. Tykkään että on niitä molempia: arkinen pipertäminen on kivaa, kun sen vastapainona on haastavampaa ja luovempaa työtä, Heli toteaa.

Hän arvostaa joustavuutta ja hyviä työtehtäviä. Vaikka varsinaista graafista suunnittelua on aika vähän, mainostoimistotaustaista AD:ta se kiinnostaa, ja siksi onkin kiva, että Omnipressin muiden asiakkaiden kanssa pääsee välillä tekemään esimerkiksi logosuunnittelua.Graafikkotiimin pitkä yhteinen historia, kouluajoista saakka, helpottaa tekemistä. Heli toteaa, että tuttuus tuo varmuutta ja nopeutta yhteistyöhön.

– Meillä on yhteneväinen huumorintaju ja maku graafisessa suunnittelussa. Olemme myös molemmat aikamoisia työjuhtia, joten toimitus voi luottaa, että työt tulevat tehtyä ja ne tulevat tehtyä hyvin, Heli sanoo.

Samaa sanoo Hanna-Mari: 

– Heli on luotettava, tarkka, hauska ja sivistynyt työkaveri. Hän on kivijalkani ja oikea käteni.

Tiimihengen ylläpidossa ovat korona-aikana kaikki kanavat paitsi tapaamiset käytössä. Aiemmin toimituksesta lähdettiin mielellään yhteisille lounaille tai istahdettiin kahvitauolla käymään juoruja läpi. Työn sisältöön liittyvät satunnaiset yhteiset pyrähdykset kaupungille.

– Silloin tällöin lähdemme työpaikan ulkopuolelle lasilliselle. Siinä pääsee samalla kivasti tsekkaamaan paikkoja, Heli toteaa.

Intohimoinen musiikinharrastaja

Helin musiikillinen intohimo kohdistuu proge- ja heavyosastolle, ja hänellä on lukuisia musiikkiin liittyviä harrastuksia: hän käy paljon keikoilla ja festareilla ja keräilee levyjä, joita löytyy parhaiten tapahtumista. Levykokoelmassa on tuhansia levyjä.

– Tärkeintä harrastuksessa on, että voi käydä muiden vanhojen patujen kanssa katsomassa vielä vanhempia patuja. Soundtrack soi taustalla aina, ja etätöissä voi kotonakin laittaa levyn soimaan välillä työn taustalle.

Sosiaalisuus on Helille tärkeää.

– Meillä on hyvä porukka, joka käy musavisoissa. Se on hyvää aivojumppaa, ja sitä olemme tehneet etänäkin. Toki levyostoksia voi tehdä korona-aikanakin netissä ja konsertteja seurata streaminä, mutta ei se sama asia ole kuin paikan päällä kavereiden kanssa, Heli toteaa.

Kuvataide on Helin toinen vahva harrastus, ja siihen liittyy museokorttijengi. Neljän hengen porukka käy katsomassa kaikki mielenkiintoiset näyttelyt.

– Se on hauskaa puuhaa, ja museokortilla ei tarvitse huolehtia, viihtyykö puoli tuntia vai kaksi tuntia. Taide-elämys puretaan tietysti kritiikkioluella, Heli kertoo.

<<Yhteystiedot

Sulje mainos Tilaa Shaker