Mikael Karttunen: Mitä yhdestä cocktailista voi oppia?

15.10.2019 Mikael Karttunen

Yksi kaikkien aikojen lempijuomistani on klassinen cocktail nimeltään Sazerac. Alun perin rakastuin juoman historiaan, jonka kerrottiin kytkeytyvän kiinteästi koko cocktailjuomakatego­rian ja sitä kautta koko tuntemamme cocktailkulttuurin syntyyn. Sittemmin kävi ilmi, että Sazeracin syntyajankohta on vähintään 30 vuotta liian myöhään, jotta sillä olisi varsinaisesti mitään tekemistä cocktailkategorian synnyn kanssa.

Anikó Lehtinen: Miten voit, baarimestari?

30.06.2019 Anikó Lehtinen

Baarialan töitä on pidetty nuorten ja jaksavien alana, mutta loppujen lopuksi useat viihtyvät alalla vuosikymmeniäkin. Onhan se hauska, ihmisläheinen ja vauhdikas työpaikkana. Kuitenkin jaksaminen alalla vaikeutuu iän myötä, sillä kyseessä on pitkälti ilta- ja yövetoinen ala, jossa työvuorot voivat olla epäsäännöllisiä, pitkiä ja fyysisesti raskaita. Työvuorosta toipuminen hidastuu, ruumis ei enää pysty palautumaan samalla lailla kuin kaksikymppisenä. Uskokaa minua, tiedän kokemuksesta.

Henri Lahti: Kaikki paitsi baarihommat ovat turhaa

11.06.2019 Henri Lahti

Itse olen baarimestarina istunut Turun saaristossa matkailuautossa Ruisrockin aikaan, nähnyt yöttömän yön bileet Lapissa ja bailannut Brisbanen ravintolahenkilökunnan kanssa rannalla auringonnousuun. Olen tavannut mitä mahtavampia ihmisiä ja saanut elinikäisiä ystäviä. Baarihommissa todella näkee ja kokee, kunhan ei pilaa kokemusta valittamalla.

Näytä lisää