Anikó Lehtinen: Maailma paremmaksi cocktaileilla!

29.11.2019 Anikó Lehtinen

Ympäristö ja eettisyys ovat yhä tärkeämpiä kuluttajille, varsinkin 2000-luvun puolella aikuiseksi kasvaneille, aktiivisesti baarissa käyville asiakkaille. Ruokateollisuus on vastannut monin eri tavoin kuluttajien haluun tukea omilla valinnoillaan kestävää kehitystä, mutta juomapuolella tuntuu olevan hiljaisempaa. Miten ja missä kuluttaja juo, jos hän haluaa tehdä maailmasta paremman paikan itselleen ja tuleville sukupolville?

Susanna Heikkinen: "Matkustajatuonnissa voittajia ovat virolaiset kauppiaat, häviäjiä suomalaiset"

31.10.2019 Susanna Heikkinen

Mediaa seuraavat kansalaiset ovat jo kyllästymiseen asti kuulleet matkustajatuonnista. Siitä pitää kuitenkin jaksaa jauhaa yhä uudelleen, koska matkustajatuonti ja alkoholivero muodostavat yhtälön, joka vaikuttaa tavalla tai toisella kaikkien alkoholin parissa työskentelevien jokapäiväiseen elämään.

Ammattilainen, älä jätä alaasi!

28.10.2019 Anikó Lehtinen

Ravintola-alalla on nyt niin kyökin kuin salinkin puolella puhuttu paljon huutavasta henkilöstöpulasta. Tiedän tämän itsekin, sillä tutut ravintolapäälliköt ja -johtajat soittelevat, että tiedänkö ketään ”oikeasti hyvää ja ammattitaitoista tyyppiä”, joka voisi tulla töihin. Samalla kun puhutaan kuluttajien ostohalukkuuden noususta palveluiden suhteen, elinkeinon elämyksellisyydestä ja asiakaspalvelutason parantumisesta, näyttää siltä, ettei ravintola-ala edelleenkään houkuttele työntekijöitä.

Näytä lisää