Remy Martin The Louis XIII The Mathusalem on kuuden litran käsintehdystä Baccaratin kristallista valmistettu karahvi, jonka hinta on 92 500 euroa. Pulloa ei näillä näkymin olla avaamassa, vaan se sijoitetaan panssarilasivitriiniin Helsingin Pasilan kauppakeskus Triplassa sijaitsevaan ravintolaan. Singhillä on jo entuudestaan pari saman kaliiperin konjakkia, ja hän kertoo niiden hinnan kolminkertaistuneen muutamassa vuodessa. Louis XIII -konjakkia on ravintolassa kuitenkin saatavilla pienemmistä pulloista.

Mathusalemit ovat keräilyharvinaisuuksia, joista valtaosa on myyty Aasiaan tai Yhdysvaltoihin.

– En tiedä, montako Mathusalemia on oikeasti avattu, mutta epäilen että todennäköisimmin näin on tapahtunut jossakin aasialaisessa kasinossa, kertoo brändin Brand ambassador Alexis Delrieux.

Pullon lisäksi toimitukseen kuuluu oma vitriini, liljan muotoinen kristallikorkki, kahdeksan kristallilasia ja pitkä pipetti, jolla juomaa voidaan annostella laseihin.

Itse karahvi muodostaa suuren osan tuotteen hinnasta, sillä itse konjakki on samaa Louis XIII -konjakkia, jota Suomesta saa ajoittain Alkostakin ja muutamista parhaista ravintoloista. Alkossa 0,7 litran kokoisen pullon hinta oli viimeksi 2 960 euroa.

Toki kyseessä on huippuluokan konjakki, jonka kaikki tisleet tulevat Grand Champagnen alueelta, ja nuorimmatkin niistä ovat 40-vuotiaita. Sekoitukseen on käytetty peräti 1 200 eri tislettä.

Kaikki karahvit ovat yksilöllisiä ja niissä on yksilöllinen koodi, josta selviävät sen tekijät.

Kaikki karahvit ovat yksilöllisiä, ja niissä on yksilöllinen koodi, josta selviävät sen tekijät. Karahvin muoto on sama kuin 0,7 litran karahvissa, mutta kuuden litran vetoisena sen puhaltaminen on huomattavasti vaikeampaa.

Delrieux kertookin, että puhalletuista karahveista valtaosa rikkoutuu, ja työhön osallistuu jopa 20 lasinpuhaltajaa.