Kuopion Pubikierrosta järjestävä Nina Rytkönen on Pörrin Pesän yrittäjä. Hän on vastannut tapahtumasta vuodesta 2019 lähtien.
Kuopion Pubikierrosta järjestävä Nina Rytkönen on Pörrin Pesän yrittäjä. Hän on vastannut tapahtumasta vuodesta 2019 lähtien.

Yhteiset tapahtumat tekevät ravintola-alaa näkyväksi

Baarien välinen yhteistyö ja vastuulliset tapahtumat ovat yksi keino saada euroja kassaan ja tehdä ravintola-ala näkyväksi osaksi kaupunkikulttuuria.

Kuopiossa usean vuoden ajan järjestetty Pubikierros on hyvä esimerkki baarien välisestä yhteistyöstä. Omiin bunkkereihin linnoittautumisen sijaan hynttyyt on lyöty yhteen ja saatu siten kansa liikkeelle. Tapahtuma on kasvanut ensimmäisen vuoden 500 kävijästä useaan tuhanteen osallistujaan. Kuopion Pubikierroksen järjestelyistä vastaavan Nina Rytkösen mukaan baarit ovat saaneet kierrokselta uusia asiak­kaita, jotka eivät ole aiemmin kyseisissä paikoissa käyneet.

– Tällainen sosiaalinen tapahtuma on myös hyvää mainosta koko alalle.

Yhteen hiileen puhaltamalla saadaan luotua asiakkaille lisäarvoa, joka puolestaan tekee alaa näkyväksi. Härkönen kokee, että ravintoloitsijat voisivat pitää enemmänkin yhteyttä myös tapahtumien ulkopuolella. Koronakevät on kaikessa raadollisuudessaan tuonut kaupungin baariskeneen hyvää tsemppihenkeä, vaikka itse Pubikierros jouduttiin siirtämään.

– Pakon edessä on päädytty tekemään vielä normaalia enemmän juttuja yhdessä. Myös neuvoja on kysytty ja annettu.

Yhteinen tapahtuma hyödyttää kaikkia

Kuopion Pubikierroksen viehätys perustuu siihen, että liikkuminen on mahdollistettu pubeja kiertävillä busseilla. Lisäksi asiakkaat pystyvät eri pubeista keräämillään leimoilla osallistumaan jatkojuhlissa arvontaan, mikä houkuttelee testailemaan useampia paikkoja.

– Mukana olevien baarien osallistumismaksulla hoidetaan bussien vuokrat ja mainoskulut. Jotta asiakkaiden humalataso pysyy maltillisena, tapahtuma alkaa jo iltapäivällä: näin ihmisillä on aikaa kiertää paikkoja rauhassa.

Tapahtumaa sponsoroivat panimot tukevat kaupungin ravintolakulttuuria ja saavat tuotteilleen näkyvyyttä. Kuopiolaisilta onkin tullut vuolaasti kehuja tapahtuman järjestämisestä.

– Toivottavasti tämmöisiä baarien yhteisiä tapahtumia nähdään jatkossa enemmänkin!

Julkaistu Shaker-lehden 3/2020 Juhlaekstrassa.

Tilaa Shaker!

Sulje mainos Tilaa Shaker