Kuva: Niklas Nyman/Visit Sweden

Pöytien tarjonta ja juomat vaihtelevat sen mukaan, mitä paikallinen baarimestari on valinnut. Pakettiin voi sisältyä esimerkiksi puolen päivän mittainen elämys, jossa opitaan luonnon raaka-aineista ja miten niistä valmistetaan erilaisia erikoisjuomia, juomalistoja ja maistelumenuita, tai tarjolla voi olla vaikkapa paikallisesti tuotettua mehua, must-juomaa, olutta tai muuta vastaavaa.

The Drinkable Country tarjoaa syvällisen katsauksen Ruotsin luonnosta löytyviin monipuolisiin makuihin. Juomien reseptit ovat Ruotsin tunnetuimpien juoma-asiantuntijoiden käsialaa, mukaan lukien Emil Åreng ja kansainvälisesti palkittu Tjoget-baari. Tarkoituksena on esitellä paikallisia ruotsalaisia makuja sekä luoda tee-se-itse-reseptejä, joiden ainekset löytyvät Ruotsin luonnosta, eli yli 100 miljoonan hehtaarin ruokakomerosta.

Kampanja on jatkumoa Visit Swedenin vuonna 2019 lanseeraamalle The Edible Country -konseptille, joka teki Ruotsista maailman suurimman tee-se-itse-gourmetravintolan Michelin-palkittujen kokkien resepteillä varustettuna. Nyt konseptia on laajennettu myös juomaelämyksiin. The Drinkable Country -pöydissä osallistujat voivat luoda oman juomaelämyksensä asiantuntijoiden reseptien, paikallisten juomien sekä luonnosta löytyvien ainesosien tai paikallisen oppaan avulla.

– The Drinkable Country -konsepti antaa vierailijoille mahdollisuuden tutkia ainutlaatuisia ruotsalaisia makuja suoraan luonnosta. Maamme suuret marjojen, kasvien ja makean veden varannot tarjoavat puitteet upeille juomaelämyksille, joita haluamme jakaa eteenpäin, sanoo Jens Heed, Visit Swedenin ateriamatkailuohjelman päällikkö.  

Juomareseptit on luotu yhteistyössä Ruotsin eri alueita edustavien asiantuntijoiden kanssa:

Kuva: Niklas Nyman/Visit Sweden
  • Etelä-Ruotsi: Rebecka Lithander – tunnettu sommelier, joka työskentelee Malmössä arvostetussa Mutantur-ravintolassa. Lithander työskenteli aiemmin kahden Michelin-tähden Daniel Berlin -ravintolassa.
  • Länsi-Ruotsi: Bar Bruno, Göteborg – pieni ja kotoisa baari, joka tunnetaan innovatiivisista cocktaileistaan.
  • Itä-Ruotsi: Tjoget – jo viiden vuoden ajan Tjoget on listattu maailman 50 parhaan baarin joukkoon.
  • Pohjois-Ruotsi: Emil Åreng – kansainvälisesti palkittu Åreng nimettiin Ruotsiin parhaaksi baarimestariksi vuonna 2015 ja hänen kirjansa Salong i Norrland palkittiin vuonna 2016 maailman parhaana cocktailkirjana. Åreng on viimeksi työskennellyt Tukholman historiallisessa Grand Hôtelissa Cadierbarenin luovana johtajana.
Kuva: Niklas Nyman/Visit Sweden

Ruotsin luonnonantimien esittelemisen ja ulkoilmabaarin järjestämisen mahdollistavat suomalaisillekin tuttu ylpeydenaihe: jokamiehenoikeudet. Oikeuksien mukana tulee kuitenkin myös vastuu huolehtia luonnosta ja villieläimistä sekä kohdella muita luonnossa liikkujia ja maanomistajia kunnioittavasti.

Kampanja on toteutettu yhteistyössä paikallisten matkailuyritysten kanssa ja sen toteutuksessa seurataan tarkasti voimassa olevia koronaohjeistuksia.

Lisätietoa kohteista sekä varauksista  visitsweden.com/drinkable-country/