Viking Linen ja Ruotsin kokkimaajoukkueen yhteistyön tavoitteena on kehittää Viking Linen ruokaelämyksiä kaikilla seitsemällä laivalla. Kokkimaajoukkueen tehtävänä on luoda uusia ruokakonsepteja ja tarjota ravintola- ja keittiöhenkilökunnalle jatkuvaa lisäkoulutusta yhdessä Viking Linen kanssa. Maajoukkueen kokit tulevat myös itse vierailemaan laivoilla.

– Haluamme olla aina kehityksen ja trendien kärjessä sekä raaka-aineiden että vankan keittiötaidon osalta. Pelkästään viime vuonna laivoillamme avattiin neljä aivan uutta ravintolaa, joten tahti on kova. Odotamme, että voimme yhdessä Ruotsin kokkimaajoukkueen kanssa parantaa Viking Linen tarjoamaa ruokakokemusta entisestään, sanoo Viking Linen ravintolapäällikkö Bodil Ståhl.

Punaisilla laivoilla on yhteensä lähes 40 ravintolaa ja kahvilaa, joiden tarjonta ulottuu perinteisistä buffetpöydistä ja itse tehdyistä leivonnaisista aina äyräistarjottimiin, fine dining -ruokailuun ja innovatiivisiin maistelumenuihin. Ruotsin kokkimaajoukkueeseen kuuluu 12 kokkia ja kondiittoria, jotka edustavat kapteeninsa Fredrik Anderssonin johdolla Ruotsia menestyksekkäästi kansainvälisissä ruoanlaittokilpailuissa. Kilpailuista maajoukkueen tähtäimessä ovat seuraavaksi Culinary World Cup 2018 ja Culinary Olympics 2020.

– Olemme erittäin ylpeitä saadessamme aloittaa gastronomisen yhteistyön Viking Linen kanssa. Ravintolahenkilökunta Viking Linen laivoilla on erittäin lahjakasta, ja on hienoa päästä yhdessä heidän kanssaan kehittämään Itämeren makuelämyksiä, sanoo Andersson.