Arviointitilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa kiertäen eri puolella Eurooppaa ja tällä kertaa oli FEP:n suomalaisen jäsenjärjestön, Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n, vuoro järjestää arviointitilaisuus. Kotimaan kamaralla järjestetty tilaisuus innosti useita suomalaisvalokuvaajia hakemaan kyseistä arvonimeä ja viisi heistä saavuttikin sen. He ovat Lari Järnefelt ja Mika Levälampi Helsingistä, Sami Reivinen Tampereelta, Anu Sundell Kokkolasta jaEmmi Virtanen Jyväskylästä. Suomalaisvalokuvaajien lisäksi kuusi muuta valokuvaajaa eri puolilta Eurooppaa saavuttivat kyseisen arvostetun tunnustuksen, kaiken kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 27.

QEP-arvonimeä haetaan 12 korkealaatuisen kuvan sarjalla, jonka tulee osoittaa sekä tekijänsä teknistä osaamista että visuaalista ilmaisua valitsemallaan valokuvauksen alueella. Vuosien saatossa 19 suomalaista on saavuttanut samaisen arvonimen ja nyt niitä saatiin kerralla viisi lisää. Koko Euroopan alueella QEP-valokuvaajia on noin 500. Arvioinnin suoritta aina ansioinut viisihenkinen kansainvälinen jury, jonka puheenjohtajana toimii brittiläinen valokuvaaja Jim Lowe.

Levälampi Helsingistä saavutti arvonimen tyylikkäillä tuotekuvillaan, joiden sisältö heijasteli myös hänen aiempaa uraansa showbaarimikkona.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n puheenjohtaja Tiina Haring kommentoi viikonlopun arviointia seuraavasti.

– Eurooppalaisten ammatillisten arvonimien hakeminen antaa jokaiselle ammattivalokuvaajalle mahdollisuuden peilata omaa osaamistaan yleiseen eurooppalaiseen tasoon. Olemme pärjänneet maailmalla järjestetyissä alamme kilpailuissa todella hyvin aikaisemminkin ja nyt menestyksen kulku jatkuu. Se kasvattaa ammattiylpeyttä ja tukee valtavasti kaikkien ammattivalokuvaajien ammatillista identiteettiä. On arvokasta huomata, että meidän asettamamme standardit valokuvaamisen laadusta vastaavat tai jopa ylittävät kansainvälisen tason.”