Cocktailkulttuurin kehittäminen ja kansainvälistäminen tulisi olla meidän kaikkien ravintola-alalla työskentelevien yhteinen tavoite, jotta saamme ammattitaitoamme ja hienoja juomiamme tuotua kuluttajien tietoisuuteen. Meillä FBSK:ssa kansainvälistyminen on yksi tärkeimpiä tavoitteitamme ja tässä tapahtumassa se konkretisoituu asiakkaalle näkyvällä tavalla.

Me FBSK:ssa haluamme kuulua tiukasti kansainväliseen baariympäristöön ja rakentaa yhteistyötä ulkomaalaisten kollegojemme kanssa tavalla, joka hyödyttää meitä kaikkia. Itse näen Turku Grand Cocktail Weekendin tekevän juuri näin. Tarjoamme suomalaisille tavan tutustua kansainvälisiin baarimestareihin ja uusiin juomaelämyksiin. Vierailevat baarimestarit puolestaan pääsevät katsomaan, millaisia suomalaiset asiakkaat, baarit ja yhteistyökumppaneiden tuotteet ovat. Myös yhteistyökumppanimme hyötyvät, kun kansainväliset baarimestarit tekevät juomia heidän tuotteistaan ja vievät sanomaa ja tuotetuntemustaan myös kotimaahansa.

Tällä kertaa meillä on Turku Grand Cocktail Weekendissä mukana yksitoista turkulaista ravintolaa ja baaria. Baarimestareita on tulossa Irlannista, Unkarista, Itävallasta, Ukrainasta, Virosta, Puolasta, Slovakiasta ja Saksasta. Haluamme Turku Grand Cocktail Weekendin olevan tulevaisuudessa kansainvälinen tapahtuma, johon tullaan ympäri Suomea ja ulkomailtakin nauttimaan laadukkaista cocktail-elämyksistä!

Katso lisää ja tule mukaan: https://www.gcw.fi/

Greta Grönholm

FBSK:n puheenjohtaja

FBSK on osa kansainvälistä International Bartenders Associationia (IBA), joka järjestää joka vuosi kansainväliset baarimestareiden mestaruuskilpailut.