TTT:n taiteilijaresidenssi työllistää 90 freelanceria

Tampereen Työväen Teatteri hyödyntää Business Finlandilta saamansa 100 000 euron rahoituksen käynnistämällä taiteilijaresidenssin, joka tukee kahtena seuraavana vuonna 90 freelancerin työllistymistä.

Hankkeeseen on nyt valittu mukaan 14 uutta työryhmää tai tekijää ja residenssejä on kaikkiaan 17. Teatterille syntyy uusi Viides näyttämö, jossa kehitetään uusia teatterin tekemisen muotoja pääohjelmiston rinnalle yhteistyössä esittävän taiteen toimijoiden ja verkostojen kanssa.

– TTT työllistää vuosittain 170 freelanceria pääohjelmistossa. Tämän lisäksi tarjoamme nyt Viidennellä näyttämöllä työmahdollisuuksia 90 freelancerille ja vapaan kentän taiteilijalle, kertoo teatterinjohtaja Otso Kautto.

Hänen mukaansa tarkoitus on tehdä residenssistä pysyvä osa teatterin toimintaa.

– Viides näyttämö rikastaa ja laajentaa teatterin pääohjelmistoa sekä antaa tilan toimia ja ajatella toisin. Kesäisin teatterit tilat ovat osittain kesannolla, parempi niitä on käyttää, Kautto sanoo.

Residenssihankkeen teoksissa on neljä eri päälinjaa: käsikirjoitusresidenssit, kansainvälisiä tekijöitä yhdistävät ja poikkitaiteelliset teokset, tekijyyttä käsittelevät teokset sekä dokumenttiteatterin aineksia sisältävät teokset.

Residenssitoiminta keskittyy pääohjelmiston harjoituskauden ulkopuolelle, kesäaikaan. Esityksiä nähdään osana TTT:n pääohjelmistoa sekä kiertue-esityksinä.

– Residenssiohjelman ensimmäiset hedelmät saadaan korjuuseen Viidennellä näyttämöllä nyt syksyllä, isompi sato korjataan näytäntökaudella 2022–2023, Kautto sanoo.

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2021.

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!

Sulje mainos Tilaa Shaker