– Baltic For Events Forum on ensimmäinen foorumi, joka kokoaa saman katon alle tapahtuma-ammattilaiset Baltian maista sekä Pohjois- ja Länsi-Euroopasta, kertoo toukokuussa järjestettävän tapahtuman toimitusjohtaja Mary Kirillova.

– Monet alan ammattilaiset ovat kiinnostuneita Baltian maista tapahtumapaikkana ja etsivät niistä yhteistyökumppaneita. Maat houkuttelevat digitaalisuudellaan, hintatasollaan ja eksoottisuudellaan.

Kirillovan mukaan suuret asiakkaat haluavat Baltiasta kuitenkin vain yhden kumppanin, joka voi tarjota palvelut koko alueelta.

– Siksi on aika verkostoitua ja solmia suhteita naapurimaihin.

Äänessä toimistot ja asiakkaat

Kaksipäiväisen foorumin ohjelma peilaa tapahtuma-alaa mahdollisimman monista näkökulmista.

– Ensimmäinen päivä on omistettu toimistoille – heidän työlleen, luovuudelleen ja tavalleen puhutella asiakkaita, Kirillova kertoo.

– Paikalle on kutsuttu 40 puhujaa ympäri Euroopan. Puhujat edustavat yrityksiä kuten Jack Morton, Filmmaster, Google, Tallink ja ACT Lighting Design.

Toinen päivä kuuluu asiakkaille ja heidän ajatuksilleen alan ajankohtaisista aiheista.

– Asiakkaat vaikuttavat tapahtuma-alaan enemmän kuin mikään muu, Kirillova huomauttaa.

Kasvokkaisten kohtaamisten ala

Tallinna valikoitui foorumin tapahtumapaikaksi upean vanhankaupungin, high tech -mukavuuksien, hyvien kulkuyhteyksien ja kompaktin kokonsa vuoksi.

– Tallinnaan pääsee parissa-kolmessa tunnissa suurimmasta osasta Euroopan pääkaupunkeja. Lentokentältä on keskustaan kymmenen minuutin ajomatka, ja hotellit, tapahtumapaikat, ravintolat ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat kaikki saavutettavissa kävellen, Kirillova kehuu.

Tapahtuma-alalla kohtaamiset ovat kaikki kaikessa. Niihin tähdätään myös Tallinnassa.

– Yhteistyökumppanit eivät tällä alalla löydy sähköpostilla tai Skypellä, vaan yhteistyön siemen kylvetään kasvokkaisissa tapaamisissa. Jos haluat kuulla tapahtuma-alan viimeisimmistä trendeistä, tapahtumatekniikasta, asiakkaan näkökulmasta sekä kartuttaa ideapankkiasi ja tavata uusia ihmisiä, suosittelen toukokuista matkaa Tallinnaan, Kirillova summaa.

Baltic For Events Forum järjestetään 11.–12. toukokuuta Kultuurikatel-keskuksessa aivan matkustajasataman ja Tallinnan vanhankaupungin tuntumassa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman nettivisuilta.

balticforevents.com