Singaporen nopeasti kehittyvä baarikulttuuri

Singaporeen on viime vuosien aikana tullut useita hyviä baareja. Muutamat maailman suosituimmista baareista, kuten New Yorkista lähtöisin oleva Employees Only, ovat avanneet sisarbaarin kaupunkiin. Samaan aikaan paikalliset baarit ovat tehneet peliliikkeitä ulkomaiden suuntaan.

Yksi nopean kehityksen avaintekijöistä on tiivis yhteistyö eri toimijoiden kesken.

– Singaporessa ravintola-alalla työskentelyn ydin on yhteistyössä, ei suinkaan kilpailussa. Paras tapa lisätä alan yhteisöllisyyttä on olla ystävällinen ja kannustava sekä kunnioittaa toinen toistaan. Tämä voi tarkoittaa myös yhteistyötä kilpailijan kanssa, sanoo 28 HongKong Streetin senior bartender Charmaine Thio.

Hänen mukaansa kaupungilla on kasassa kaikki elementit kehittyäkseen loistavaksi cocktailkaupungiksi – paljon matkustavia paikallisia, ulkomaalaisten tuomat vaikutteet, vahva talous sekä yleisesti vallitseva energinen ja nuorekas suhtautuminen elämään.

– Nämä kaikki ovat omiaan lisäämään arvostusta hyvää ruokaa ja juomaa kohtaan. Asiakaskunnan monimuotoisuus edesauttaa sitä, että ala voi ammentaa inspiraatiota kaikenlaisiin makuihin ja mieltymyksiin. Näin asiakkailla on aina mahdollisuus kokeilla jotain uutta ja herkullista, mikä saa heidät palaamaan yhä uudestaan.

Samoilla linjoilla on myös Manhattanin baarimestari Frank Hoo Gee, jonka mukaan kaupungin baariskene elää parhaillaan kukoistuskauttaan. Tällä hetkellä suosituimpia baarialueita ovat Chinatown, Orchard ja Clarke Quay.

– Singaporella on valtava potentiaali houkutella lisää kansainvälisiä baarimestareita, sillä tänne aukeaa koko ajan uusia hyviä baareja. Yhteisöstä tulee kiinnostavampi ja kaupungista tulee alan keskus Aasian Tyynenmeren alueelle New Yorkin ja Lontoon tyyliin. 

Yksi pinnalla oleva trendi on vastuullisuus, ja esimerkiksi kierrättämiseen tullaan jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Raaka-aineita tullaan käyttämään entistä tarkemmin, jotta hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Suuntaus on nähtävissä jo 28 HKS:n lisäksi muun muassa Manhattanissa ja Nativessa.

Charmaine Thion baarivinkkejä Singaporeen

Native

52a Amoy St, Singapore 069878

tribenative.com

”Tämän baarin taustalla on hieno ihanne ja periaate esitellä alueen tuotteita, tekijöitä ja käsityötä. Valikoimasta löytyy aasialaisia väkeviä alkoholeja ja liköörejä, lisäksi juomista löytyy paikallisesta ruokakulttuurista tuttuja makuja. Heillä on jopa drinkki, josta löytyy muurahaisia!”

 Operation Dagger

 7 Ann Siang Hill, #B1-01, Singapore 069791

”Nämä tyypit ottivat suuren riskin kolme vuotta sitten avatessaan kellarissa sijaitsevan baarin, sillä pulloissa ei ole etikettejä näkyvissä ja tuohon aikaan ihmiset valitsivat yleensä tutun brändin. Sen sijaan hyllyillä on pulloja, joissa on esimerkiksi talon omia infuusioita, kuiva-aineksia ja tisleitä. Menu keskittyy juomista löytyviin makuihin, ei käytettyihin alkoholeihin.”

 Crackerjack

g Pagar Rd, Singapore 088464

”Crackerjack on 28 HKS:n uusi sisarbaari, vaikka nämä kaksi paikkaa eivät voisi erota toisistaan enempää. Baari eroaa ulkoisesti hyvin paljon perinteisestä cocktailbaarista suurine pöytineen ja penkkeineen, jotka tekevät siitä erityisen oivan valinnan isommille seurueille. Täältä löytyy myös Junior-niminen salainen baari, jonka teema vaihtuu muutaman kuukauden välein.”

 Thio suosittelee käymään myös Manhattanissa, joka on esitelty erillisessä artikkelissa, sekä maaliskuussa avatussa Atlas Grand Lobby & Barissa.