Ruokaretki Köpiksessä ja Oslossa vie oluelle, totta kai

Foodtours.eu järjestää ruokakävelyitä Skandinavian pääkaupungeissa. Retkien aikana tutustutaan skandinaaviseen ruokakulttuuriin, olutta unohtamatta.

Foodtours.eu on järjestänyt muutaman vuoden ajan Oslossa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa kulinaristisia kävelykierroksia, jotka keskittyvät paikalliseen ruokakulttuuriin. Tarjolla on kahden ja neljän tunnin kierroksia, joiden aikana turistit pääsevät maistelemaan ja haistelemaan, kuulemaan tarinoita ja tunnelmoimaan pohjoismaisissa ravintolamiljöissä ja ruokatoreilla.

Oppaina on joukko freelancereita, muun muassa toimittajia. Kööpenhaminalainen kollegani, ruoka-aiheisiin erikoistunut toimittaja Iben Danielsen aloitti vastikään Foodtoursi.eu:n oppaana. Hän on ennen Foodtoursia työskennellyt muun muassa New Nordic Food -projektin parissa, joka on Pohjoismaiden ministerineuvoston pohjoismaista ruokaa promoava hanke.

Olen takuuvarma, että Iben osaa asiansa ja uskon, että opasjoukkoon on saatu mukaan myös muita asiantuntevia ihmisiä. Itseäni kiinnosti totta kai se, onko olut mukana näillä kulinaristisilla kierroksilla. Ja vastaus: on, totta kai. Kööpenhaminan kävelyillä vieraillaan muun muassa Nørrebron panimoravintolassa.

– Haluamme esitellä Nørrebron panimon, sillä se on yksi palkituimmista. Sen perustajiin kuuluu muun muassa Carlsbergin entinen panimomestari, sanoo Kööpenhaminan ruokakävelyistä vastaava Maria Beisheim, ja taitaa siten viitata Anders Kissmeyeriin, jota pääsimme haastattelemaan muutama vuosi sitten. Andershan on käynyt myös Suomessa Vakka-Suomen panimolla valmistamassa olutta.

Beisheim kertoo myös, että olut on aivan olennainen osa kävelyitä senkin vuoksi, että Tanskasta on löydetty vanhimmat todisteet eurooppalaisesta oluenpanoperinteestä. Ja onhan Tanska viime vuosina ollut varsinainen pienpanimoiden luvattu maa. Nyt Tanskassa on pitkälti toista sataa pienpanimoa ja määrää pidetään ennätyksenä maan asukaslukuun suhteutettuna.

Myös Oslon kierroksilla vieraillaan panimoravintolassa, jossa maistellaan kolmea eri olutta. Sen lisäksi käydään Wurstissa, joka on uusi hot dogit ja oluen yhdistävä konsepti. Se on kuuleman mukaan paikallisten suuressa suosiossa, sillä siellä tarjoillaan laadukkaasta lihasta valmistettuja makkaroita laatuoluen kera.

Kävelyretkiä järjestetään joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta. Lisätietoja täältä: http://foodtours.eu

Maria Markus – makuseikkailuja maailmalta metsästävä toimittaja ja videojournalisti sekä IBD Beer Sommelier.

Jyrki Vesa – oluesta innostuva, tien päällä viihtyvä valo- ja videokuvaaja.

Marialla ja Jyrkillä on yhteinen mediatuotantofirma, Media Road Service MRS Oy

Sulje mainos Tilaa Shaker