Panimon perustajiin kuuluva Tatu Hiitola on vastannut Jyväskylässä toimivan Panimoyhtiö Hiisin valmistusprosesseista yrityksen alkutaipaleella aina perustamisvuodesta 2013 alkaen. Tänä aikana yhtiö on tullut tunnetuksi kokeilevasta otteestaan oluenteossa saavuttaen samalla myös runsaasti kansallista tunnustusta muun muassa Suomen Paras Olut -kilpailussa. 

Tanker Brewery on käynnistämässä uutta panimoa, jonka vuosituotanto tähtää jatkossa noin 500 000 litraan vuodessa. Vanha panimo on jäämässä yksinomaan hapanolut-tuotantoon. Hiitolan siirtyminen erillisen toiminimen kautta Tanker Breweryn konsultoivaksi oluentekijäksi nähdään kaikkien osapuolten toimintaa ja osaamista kehittävänä muutoksena.

– Olemme tehneet Tankerin kanssa useita yhteistyöoluita, joten tunnemme heidät hyvin. Tanker saa osaavan kaverin konsultoimaan uuden panimon starttaamisessa. Tämän liikkeen myötä myös Tatu pääsee kehittämään osaamistaan uudessa ympäristössä, ja molemmat panimot vahvistuvat uusilla osa-alueilla. Tatu jättää työtehtävät ja hallituspaikan Panimoyhtiö Hiisissä, mutta jatkaa osakkaana. Muilta osin projekti on avoin, Mikko Mäkelä Panimoyhtiö Hiisistä sanoo.

Mathias Hüffner on työskennellyt viimeksi Bryggeri Helsingin panimomestarina ollen mukana myös panimon perustamisvaiheessa vuonna 2013. Myös Bryggeri Helsinki on saavuttanut useita palkintoja Hüffnerin aikana.

– Mathias Hüffner on suomalaisessa pienpanimokentässä aivan huippuluokan tekijä ja tehnyt tätä ennen Bryggerissä hienoa jälkeä. Tunnemme hänet ja hänen vahvuutensa hyvin, ja ne edustavat juuri sitä mitä Panimoyhtiö Hiisi tässä vaiheessa elinkaartaan tarvitsee. Yhtiö jatkaa edelleen kokeilevana, luovana panimona, joten myös Mathiakselle riittää tehtävässään runsaasti uusia haasteita, Mäkelä kertoo.