Pernod Ricard uskoo vahvasti siihen, että myös yritykset ovat vastuussa ympäristönsuojelusta ja niiden tulee olla siinä suunnannäyttäjinä. Yhtiö allekirjoitti Impact 2030 -sopimuksen, mikä yhdistää eri toimijoita yksityiseltä ja julkiselta sektorilta sekä yliopistomaailmasta rohkaistakseen yritysten työntekijöitä edesauttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) saavuttamisessa.

Koska vesi ja maanpäällisen elämän monipuolisuus ovat keskeisessä asemassa Pernod Ricardin liiketoiminnassa, yhtiön kahdeksas vastuullisuuden päivä keskittyy näihin kahteen kestävän kehityksen tavoitteeseen: SDG 6 ”puhdas vesi ja sanitaatio” ja SDG 15 ”maanpäällinen elämä”. 

Taistelu vesistöjen puhtauden puolesta maailmalla ja Suomessa

Vesi on tärkein ainesosa kaikissa Pernod Ricardin tuotteissa. Tämän myötä iso osa vastuullisuuden päivän projekteista pyhittiin rantojen, jokien ja järvien siivoamiseen eri puolilla maailmaa. Suomen lisäksi vesistöjä puhdistettiin esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Brasiliassa, Kiinassa, Australiassa, Filippiineillä, Belgiassa, Etelä-Afrikassa, Koreassa, Japanissa, Iso Britanniassa ja Turkissa.

Suomessa Pernod Ricard Finlandin työntekijät kokoontuivat päiväksi Turkuun siivoamaan Aurajoen rantoja yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Yhdistyksen Siisti Biitsi -kampanjan tarkoituksena on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta sekä mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.

– On kunnia päästä näinkin konkreettisesti edesauttamaan koko maailmaa puhuttavassa ongelmassa. Vesistöjen puhtaus on ensiluokkaisen tärkeää ja yhdessä tekemällä ja tietoisuuden levittämisellä pystymme aidosti auttamaan. Yli 70 työntekijämme yhteisvoimin saamme varmasti tulosta aikaan, kertoo Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Jori Manninen.

Muovijätteen vähentämiseen kiinnitetään huomiota konsernissa jo käyttövaiheessa. Kiinassa työntekijät käyvät yli 25 kaupungin cocktailbaareissa, hotelleissa ja ravintoloissa jakamassa biohajoavia sekoitustikkuja ja pillejä sekä levittämässä tietoa muovin aiheuttamista ympäristöongelmista.