Kerran vuodessa tai harvemmin järjestettävä juhla räjäyttää ilmaan arjen pettymykset, hiljaiset toiveet ja odotukset. Eri henkilöstöryhmien ja sukupolvien tarpeet ja arvostukset poikkeavat toisistaan paljon, mikä ei helpota tapahtumanjärjestäjien taakkaa.

Jos työilmapiiri on kehno, alkoholilla marinoitujen pirskeiden seuraukset voivat olla karut. Arjessa patoutuneet kismat ja alakulo oksennetaan työkavereiden ja johdon syliin – syyttömienkin.

Henkilöstöjuhlat ovatkin peittelemätön mittari työyhteisön ilmapiiristä. Niinpä niiden soisi olevan olennaisena osana organisaation strategiaa. Vallalla olevan henkilöstö ensin -johtamiskulttuurin pitäisi ulottua myös henkilöstöjuhliin.

Nyt on aika kirkastaa juhlinnan tavoitteet, mikäli niitä on edes määritelty. Perusteluksi ei riitä se, että ne järjestetään, koska on aina järjestetty.

Juhlan järjestelyvastuut herättävät usein kiihkeitä keskusteluja. Osallistamisen ajatellaan lisäävän vaikutusmahdollisuutta ja sitä kautta tyytyväisyyttä. Perustetaan juhlatyöryhmä, ja äänekkäimmille järjestelyvastuu. Näin kritiikin toivotaan vaimenevan. Demokratia on jaloa, jos auttaa saavuttamaan juhlalle asetetut tavoitteet. Onko järjestämisvastuun sysääminen summittain valitulle ryhmälle kuitenkaan järkevää? Ei välttämättä. Pikemmin se vesittää hyvän tarkoituksen.

Yksi kysymys on, vastaako henkilöstöjuhla kokoonpanoltaan enää nykytyöelämän realiteetteja. Vakituisen henkilöstön supistuessa ulkoistetun ja vuokrahenkilöstön joukko kasvaa. Pitäisikö heidätkin kutsua paikalle?

Jos olet vieraana juhlissa, vastuu on myös sinulla. Minkälaista fiilistä itse luot? Osallistu juhliin avoimin mielin. Tartu hetkeen ja anna rakentavaa palautetta, kun on sen paikka.

Kun järjestät henkilöstöjuhlia, päästä mielikuvituksesi valloilleen. Anna villeille ideoille tilaa. Minkälaisen juhlan työyhteisösi ansaitsee? Mitä sillä tavoittelet? Älä sorru olettamuksiin tai helppoihin ratkaisuihin. Käännä kaikki ylösalaisin. Ruoki henkilöstön intohimoa osallistua.

Luo juhlista place to be -tilaisuuksia. Sellaisia, että tekosyyt jäädä pois unohtuvat. Varmista, että juhlista tulee positiivisesti ikimuistoiset ja että niistä puhutaan vielä vuosien jälkeen. Mallia onnistuneista henkilöstötapahtumista voit ottaa Evento Awards -finalisteilta tai menestyvistä yrityksistä.

Onnistuneita juhlia sinulle ja työyhteisöllesi!

 

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja