Tykkään pohtia tätä säännöllisesti. Joskus jopa varasin kalenteriini viikoittain toistuvan vartin, jotta muistin pysähtyä miettimään: mitä haluamme.

Tänä vuonna moni anniskelualalla on käynyt samaa pohdintaa, kun joutui tahtomattaan ottamaan aikalisän ja etäisyyttä työhön. Pohtiminen ja pysähtyminen on tärkeää, sillä silloin voi ymmärtää itsestään jotain arvokasta ja löytää henkilökohtaiset draiverinsa, työssä eniten motivoivat tekijät. Omien draiverien kuuntelu ja raaka rehellisyys voi johtaa pieniin tai joskus isompiinkin suunnanmuutoksiin ja lähes aina onnellisempaan työelämään.

Baarimestari Laura Suutari löysi draiverinsa kisaamisesta, sillä kilpailujen kautta ammattitaito ja itseluottamus nousevat uudelle tasolle. Suutari teki myös päätöksen: turha arkailu ja vaatimattomuus joutavat romukoppaan. Lopulta draiverien kuuntelu ja usko omaan osaamiseen johti siihen, että Suutari irtisanoutui vakityöstä, ryhtyi freelanceriksi ja lisäksi kouluttaa nyt tulevia baarien ammattilaisia.

Suutari myös kertoi avoimesti omista ura-ajatuksistaan verkostoilleen, mikä johti vyöryn lailla uusiin mahdollisuuksiin ja avonaisiin oviin. Tämä on myös oma suosikkitekniikkani. Sano haaveet ääneen, ja olet jo pitkällä toteuttamassa niitä.

Tämä Shaker on omistettu sparraamaan sinua urallasi. 

 

Outi Tuomivaara

päätoimittaja

 

Julkaistu Shakerissa 4/21.

 

Tilaa Shaker!