Tornion Panimo toi vuosi sitten markkinoille Original 1964 Lagerin, jonka nimi viittasi oluen alkuperäiseen julkaisuvuoteen. Kyse on täsmälleen samanlaisesta täysmallasoluesta, jollaiseksi panimomestari Leo Andelin, 81, sen aikoinaan suunnitteli. Jopa alkuperäinen oluthiiva onnistuttiin löytämään saksalaisesta tutkimuslaitoksesta.

Elintarvike- ja juomateollisuudessa on tavallista, että pitkäikäisten tuotteiden reseptiä muutetaan vuosien varrella pyrkimyksenä saattaa tuote vastaamaan muuttuneita makutottumuksia. Tornion Panimo sen sijaan palautti tuotantoon alkuperäisen reseptin.

– Uskoimme, että alkuperäisellä reseptillä valmistettu lappilainen lager istuu suomalaiseen suuhun paremmin kuin koskaan ja osuimme oikeaan: Original Lapland Lagerista on tullut myydyin tuotteemme. Nyt saatu kansainvälinen palkinto todistaa, että myös tuotteen laatu on kultamitalin arvoinen, kertoo Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander.

Kultamitalin myötä panimo haluaa korostaa oluen alkuperää ja muuttaa nimen muotoon Original Lapland Lager.

Panimo on solminut oluiden edustus- ja jakelusopimuksen Diamond Beverages Oy:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on laajentaa merkittävästi oluiden ravintolajakelua maanlaajuiseksi ja tuoda ne etenkin Etelä-Suomen anniskelupaikkojen hanoihin.

– Etsimme kumppania vahvistamaan ravintolajakeluamme erityisesti Etelä-Suomessa. Diamond on maamme kärkijakelijoita, eikä heidän tuoteportfoliossaan ole kanssamme suoraan kilpailevia tuotteita, mikä tekee heistä meille täydellisen kumppanin, Kostiander toteaa.