DraughtMaster lupaa monia parannuksia oluenmyyntiin: Laadukkaampi olut. Säilyvämpi tuote. Valikoiman laajentaminen.

– Keskeistä on kestävämpi laatu. Se mahdollistaa kaikki muut asiat, Sinebrychoffin olutkouluttaja Joonas Ylänne toteaa.

Oluen laatuun vaikuttaa yksi asia: DraughtMaster-astiassa se ei joudu kosketuksiin minkään muun kanssa. Ei edes hiilidioksidin. Systeemiin kuuluva kompressori puristaa pakkausta, ja olut kulkeutuu ulkoisen paineen voimalla tankista hanaan.

– Olut säilyy DraughtMasterissa erinomaisessa kunnossa 31 vuorokautta, kun metalliastiasta tarjoiltuna avatun astian sisältö pysyy hyvänä noin viikon, Ylänne huomauttaa.

Tuoreena säilyvä olut luo mahdollisuuksia

DraughtMaster on täydellinen tarjoilujärjestelmä kaikkiin olutta tarjoileviin ravintoloihin. Sarjaan asennettavan Modular20-version lisäksi on olemassa myös liikuteltava yhden astian Flex20, joka toimii tapahtumissa tai ravintolassa, jossa yksi hana riittää. Jos aiemmin oli haaste saada myytyä oluttankillinen tuoreena, haaste on nyt poistunut.

– Kun olut pysyy pidempään tuoreena, moni asiakkaamme on uskaltanut ottaa tavanomaisen yhden hanan rinnalle toisen, kolmannen tai jopa useamman hanan. He voivat DraughtMasterin myötä tarjota aiempaa laajempaa hanaolutvalikoimaa, Ylänne sanoo.

Hyvä kaava toimii näin: ravintola parantaa valikoimaansa, kuluttajalle on tarjolla enemmän vaihtoehtoja ja liiketoiminta kasvaa. Näin saadaan vipinää bisneksiin!

Olutkouluttajana Joonas Ylänne arvostaa DraughtMasterin mahdollistamia parannuksia oluen tarjoilussa.

– Nappihana on nyt historiaa, Draught-Masterissa on vapaa kaato. Oluen mukana tulee brändilasit, ja olemme tuoneet esiin oikeaoppista tarjoilua; olut rakennetaan käsityönä, siihen tulee kaunis vaahto ja lasi ojennetaan asiakkaalle logo edellä.

Puoliautomatisoitu pesu

DraughtMaster muuttaa myös hygieniarutiinit. Baarissa työskenteleville on tullut tutuksi panimon tarjoama laitepesu, mutta nyt on aika sanoa hyvästit sille.

DraughtMaster-järjestelmä antaa hälytyksen, kun on pesun aika. Hälytykseen voi reagoida silloin, kun se baarin rytmiin sopii, esimerkiksi päivän päätteeksi. Tarvitaan vain pari napinpainallusta ja puolisen tuntia aikaa, ja homma on hoidettu. Ei haittaa, vaikka tankeissa olisi olutta: DraughtMaster sinetöi ne pesun ajaksi.

 

Jussi Haataja.

Radisson Blu Roayl Hotel teki DraughtMasterista statementin

Radisson Blu Roayl -hotellin aulabaarissa todella huomaa, että täällä on käytössä DraughtMaster. Se on vähän kuin uusi iso baaripöytä, sillä asennus toteutettiin näyttävästi keskelle tilaa. Draught-Master on varsinainen jäänmurtaja, systeemin tekninen hienous herättää takuuvarmasti keskus-telua, kertoo Food & Drink Manager Jussi Haataja.

Baarin hanaolutvalikoiman DraughtMaster laajensi kahdesta hanasta kahdeksaan – nyt moni olut on tarjolla tuoreena hanassa, jos se ennen oli pullossa. Etenkin ulkomaiset hotellivieraat arvostavat hyvin esilläolevaa hanavalikoimaa; hanaolut on helppo valinta.

Baarityöskentelyyn DraughtMaster on tuonut pelkästään myönteisiä muutoksia. Oluen laskeminen muistuttaa nyt hieman baristan työtä.

– Oluen kaatamiseen keskitytään paremmin. Siinä tulee ihan erilainen tekemisen meininki, kun lasket oluen oikeaan lasiin huolellisesti, ja tarjoilijat nauttivat siitä, Jussi Haataja toteaa.

DraughtMaster-tankit on helppo vaihtaa, ja pesu hoituu napin painalluksella.

– Meillä on pari tarjoilijaa, jotka vastaavat pesusta. Kun sen aika on, he katsovat sopivan hetken ja hoitavat homman. Sen voi tehdä milloin vain – ei tarvitse odottaa, että tankit ovat tyhjentyneet, Haataja kuvailee.

Hotellin aulabaari sijaitsee ravintola Grill Itin vieressä, mikä on toiminnallisesti näppärää: baarin tuore ja raikas olutvalikoima on myös ruokavieraiden maisteltavissa. Ravintolapäällikkö odottaa jo sesonkioluita, joita Sinebrychoff seuraavaksi tuo DraughtMasteriin.

Pub Peräkammari häikäisee tuoreella hanaoluella

Pub Peräkammarin ravintolapäällikkö Jenna Rantamannila vaihtoi DraughtMasteriin puolisen vuotta sitten. Vaikka muutos epäilytti, hän on nyt enemmän kuin tyytyväinen.

– Olut on aina hyvän makuista, asiakkaat ovat huomanneet eron entiseen. He myös arvostavat henkilökohtaista palvelua: kaadan oluen aina juuri hänelle. Mieluummin palvelen asiakkaita näin! Ja onpa meidän kanta-asiakkaista se, joka ei koskaan juo hanaolutta, joutunut yllättymään: ”Miten voi olla mahdollista, että Karhu on hanasta näin hyvää”, Rantamannila kertoo.

DraughtMaster pienentää oluen hiilijalanjälkeä

Koska DraughtMasterin astia on muovia, ja sille vasta etsitään jatkokäyttöä, Sinebrychoff teetätti järjestelmälle elinkaaritutkimuksen. Ergon toteuttaman ja Suomen Luonnonvara-keskuksen validoiman tutkimuksen tulos yllätti myönteisesti: DraughtMasterin hiilijalanjälki on pienempi kuin metalliastialla. Tämä johtuu muun muassa siitä, että astian valmistaminen vie vähemmän energiaa, kuljetukset kevenevät ja astian vaihtoon liittyvät vaihtopesut jäävät pois.

Panimo kerää jalkapallon kokoiseksi puristuneet tyhjentyneet astiat talteen ravintoloista ja hakee niiden jatkojalostukseen muovin uusiokäyttöön erikoistunutta toimijaa.

Kun Ergo pantiin hommiin, haluttiin toki vertailla oluen hiilijalanjälkeä laajemminkin. Mielenkiintoinen knoppitieto on, että DraughtMasterilla tarjoillun hanaoluen hiilijalanjälki on 33 prosenttia pienempi kuin tölkillä, ja pulloon verrattuna ero on 150 prosenttia. Luvut vielä paranevat DraughtMasterin eduksi, kun kierrätysmuovi saadaan hyötykäyttöön.

draughtmaster.fi