Noora Nyrhilä: "Haluan tukea yksityisiä ravintoloita, joissa noudatetaan turvallisuusohjeita"

Tällä kertaa kuulumisia kertoo FBSK Helsingin osaston puheenjohtaja Noora Nyrhilä.

Mitä kuuluu FBSK Helsingille?

Meillä oli viimeinen lähikokoontuminen joulukuussa, kun osallistuimme pienellä porukalla FBSK:n järjestämään etätastingiin. Nyt elämme hiljaiseloa, mutta meillä on paljon suunnitelmia taas keväälle. Olemme toki pitäneet yhteyttä, mutta emme niin usein kuin normaalisti.

Miltä näyttää stadin baariskene?

Päivät ovat kuulemma monessa baarissa hyvin erilaisia, on hiljaisia mutta myös eläväisiä iltoja. Omassa työpaikassani Chihuahua Julepissa meillä on ollut jopa iltoja, jolloin joudumme käännyttämään jengiä pois, koska paikka on pieni ja noudatamme ohjeistuksia, niin montaa ihmistä ei mahdu. Baaritoiminnan lisäksi pidämme välillä tastingeja pienelle, maksimissaan kymmenelle hengelle, jolla saamme vähän lisää liiketoimintaa. Nyt kun baarit menevät aikaisin kiinni, myyntiaika on aika lyhyt, useimmat juomapainotteiset paikat, kuten mekin, avaavat vasta klo 18.

Mikä on ravintolahenkilökunnan fiilis?

Valitettavasti monen taloudellinen tilanne on paha ja töitä ei ole, mikä luonnollisesti laskee fiilistä. Lisäksi koko alan yhteisöllisyys kärsii, kun ei enää käydä työn jälkeen spontaanisti aftereilla, koska kaikki paikat menevät niin aikaisin kiinni. Ennen sitä tapasi ihan luontaisesti kollegoita kun kävi ulkona, nyt täytyy sopia erikseen. Itse käyn tietyissä paikoissa edelleen, haluan tukea yksityisiä ravintoloita, joissa noudatetaan turvallisuusohjeita.

Miten tässä tilanteessa voi pitää yllä omaa ammattitaitoa?

Olen itse onnekas ja ollut töissä, jossa voi suunnitella uusia juomia ja tutustua juomavalikoimaan. Olen myös ollut mukana pitämässä tastingeja, joissa sitten tulee tutkittua tuotteita ja kerättyä tietoa etukäteen. Lisäksi pidän yhteyttä kansainvälisiin kollegoihin, joiden kanssa voi etänä jutella tilanteesta ja tietysti paljon muustakin.

Julkaistu Shakerissa 1/21.

Sulje mainos Tilaa Shaker