Näin syntyi suomalainen rommicocktail

"Näissä cocktaileissa olen lähtenyt siitä, että halusin osoittaa suomalaisen rommin olevan täysiverinen kategoriansa edustaja aina siihen pisteeseen asti, että kaikkein klassisimmat rommicocktailit toimisivat siitä valmistettuina loistavasti."

”Suunnitellessamme ensimmäisen suomalaisen rommin valmistusta Ahvenanmaalla, Smakbyn tislaamossa, maistelimme lounaalla paikallista omenamehua, josta Ahvenanmaa on suorastaan tunnettu. Mehu oli poikkeuksellisen hyvässä tasapainossa hedelmäisyytensä ja hapokkuutensa osalta ja siksi erinomaisen herkullista. Silloin keksin, että tuotteen signatuuricocktailissa oli käytettävä tuota kyseistä mehua. Kun sitten useita kuukausia myöhemmin pääsin kokeilemaan rommin ja mehun yhdistelmää, olivat tuotteet kuin luotuja toisilleen. Niin ”Skön” oli syntynyt."

Mikael Karttunen, Altian Global Brand Ambassador

skÖn

• Lyhyt lasi

• Jääpalat

• Rakennetaan

• Limelohko koristeeksi

4 cl Rommi Ö

tuorepuristettua omenamehua

1 limelohkon mehu

Valmistus: Täytä lasi jäillä, mittaa rommi jäiden päälle ja pidennä omenamehulla. Purista limelohko ja sekoita.

mÖjito

• Pitkä lasi

• Jääpalat

• Rakennetaan

• Minttua koristeeksi

4 cl Rommi Ö

1 limen mehu

4 tl sokeria

minttua

soodaa

Valmistus: Laita lasiin minttu ja kaikki muut ainekset paitsi sooda. Sekoita kunnes sokeri on sulanut, täytä lasi jäillä ja pidennä soodalla.

ÖF

• Lyhyt lasi

• Jääpalat

• Sekoitetaan lasissa

• Appelsiinin kuorta koristeeksi

4 cl Rommi Ö

1 cl sokerilientä

dash Angostura Bitter

Valmistus: Mittaa ainekset lasiin ja sekoita kunnes jäät ovat sulaneet niin, että lasi on täynnä nestettä. Lisää jäitä tarpeen mukaan.

Dark & stÖrmy

• Lyhyt lasi

• Jääpalat

• Rakennetaan

• Limeä koristeeksi

4 cl Rommi Ö

Ginger Beer

1 limelohkon mehu

Valmistus: Täytä lasi jäillä ja kaada ainekset jäiden päälle.

Mappi Ö

• Kuoharilasi

• Ei jäitä

• Rakennetaan

• Limen kuorta koristeeksi

2 cl Rommi Ö

1 cl hunajasiirappia

1 cl limemehua

kuohuviiniä

Valmistus: Kaada jäähdytetyt ainekset kuohuviinilasiin ja sekoita.

Julkaistu Shaker-lehdessä 3/2020.

Tilaa Shaker!