Monipuolisen juomalistan salaisuus: kotimaiset Modo-siirapit

Kotimaisessa Modo-tuotesarjassa on kymmenittäin eri makuja, joiden pohjana ovat korkealaatuiset luonnon raaka-aineet ja innovatiivinen tuotekehitys. Baarimestari Greta Grönholm kertoo, miten Modo-tuotteet toimivat monipuolisessa käytössä.

Modo-siirapit ovat suomalaisia klassikoita. Kaikki sai alkunsa Salmarista. Se oli siirappi, josta tehtiin parhaat 90-luvun hittishotit. Sittemmin makuvariantteja on luotu trendien ja asiakastoiveiden mukaan. Modo-tuotesarja on myös vuosien saatossa laajentunut ja kattaa makusiirappien lisäksi snapsimikserit, pyreet, sitrusmehut ja slushit. Tuotteissa on keskitytty laatuun, monipuoliseen ja helppoon käyttöön sekä laajaan makuvalikoimaan.

Modo-tuotesarjan tuotekehitys, valmistus ja markkinointi tapahtuu Suomessa. Myynnistä ja markkinoinnista vastaa Mixtec Oy, jolla on vuosikymmenten kokemus ravintola-alan palvelemisesta. 

Modo-tuotesarjan tuotekehityksestä vastaa Mixtec Oy:n avainasiakaspäällikkö Alina Laaksonen yhdessä Modo-tuotteiden tuotantotiimin kanssa. Laaksonen on huippubaarimestari, joka on voittanut sekä cocktailien että mocktailien maailmanmestaruuden. Hän on työskennellyt Modo-tuotteiden parissa vuosikymmenen ajan. Laaksonen pitää etusijalla laadukkaita raaka-aineita, tuotteiden monikäyttöisyyttä ja helppoutta.

– Pyrin siihen, että Modo-makumaailma vastaa trendeihin ja kysyntään. Käytämme luonnon raaka-aineita, eikä tuotteissamme ole esimerkiksi atsovärejä. Kun kehitämme uutta tuotetta, muokkaamme yhdessä kehitystiimin kanssa maun, joka toimii monipuolisesti sekä ruuissa että juomissa, Laaksonen kuvailee.

Monikäyttöisyys onkin yksi Modo-siirappien ominaispiirteistä. Esimerkiksi Modo Vanilja toimii monessa: hotellin aamiaisella, kahvilan kuumissa juomissa sekä baarin mocktaileissa ja yökerhon cocktaileissa. Vain mielikuvitus rajaa, mihin kaikkeen kokki tai baarimestari voi käyttää Modo Kuusenkerkkää tai Mangoa.

Modo tuo lisämakua tuotteisiin erityyppisissä toimipisteissä – kahviloissa, baareissa, ravintoloissa, hotelleissa. Sen ehdoton etu käytössä on laatu, maku, helppous ja nopeus, Laaksonen toteaa.

Laaksonen ammentaa inspiraatiota ja saa ideoita tuotekehitykseen ja koulutuksiin kansanvälisistä trendeistä, baarimestarin työstä ja kilpailemisesta. Mixtec järjestää myös Modo-kilpailua, jossa Suomen parhaat baarimestarit kilpailevat vuosittain uusien makujen kehittämisessä.

– Voittajasiirappi pääsee aina tuotantoon, ja vuoden 2019 voittajan Tuomas Hämäläisen kehittämä maku, karviaismarja-punaherukka, on edelleen myynnissä, Laaksonen kertoo.

Hän lupaa kilpailulle jatkoa, kunhan rajoitukset antavat myöden.

Tuore mocktailien maailmanmestari Greta Grönholm: Modo siirappien kotimaisuus ja laaja valikoima innostavat

Loimaan Seurahuoneen ravintoloitsija Greta Grönholm luottaa Modo-siirappeihin niin arjessa kuin cocktail-kisoissa. Hän on käyttänyt Modo-tuotteita aivan alusta alkaen. Jatkuvaan käyttöön kannustaa laaja ja laadukas valikoima, josta löytää aina sen mitä tarvitsee.

– Pyrin valikoimaan hyviä, laadukkaita raaka-aineita, joista teen juomia. Näen suomalaisuuden tosi isona juttuna, ja käytän muutenkin kotimaisia ja lähiraaka-aineita. Kun teen esimerkiksi mansikkamargaritan lähipellon mansikoista, juoma tarvitsee vähän lisää makeutta ja syvyyttä, ja Modon tuotteet ovat hyvin toimivia siinä, Greta Grönholm kertoo.

Grönholm kuvailee itseään sesonki-ihmiseksi, ja siksi juuri marjasiirapit ovat hänelle erityisen rakkaita. Hän on tuomaroinut Modon kisaa, joka on huippu juuri siksi, että baarimestarit pääsevät toteuttamaan itseään. Hämäläisen voittoisa karviais-punaherukkasiirappi on myös Grönholmin suosikki, koska siinä toistuvat syksyn maut hienosti.

Laajasta valikoimasta nousee muutama muukin suosikki, joiden maut toimivat monessa eri käyttötarkoituksessa.

– Mango on supersuosikkini, se toimii niin monen kanssa, ei pelkästään juomissa vaan myös ruuassa. Teen töitä myös keittiössä, ja mangosiirapilla saan helposti makua rahkaan tai kiisseliin. Ja mikä estää hulauttamasta mangoa esimerkiksi broileripataan? Se sopii niin kylmiin kuin kuumiin juomiin, alkoholittomiin ja holillisiin, Grönholm makustelee.

Hänestä on kiva käyttää kotimaisia tuotteita, jotka ovat helppoja ja monipuolisia.

– Käytän siirappeja jälkkäreissä, drinksuissa, kahvin kanssa. Menen sesongin ja flow’n mukana. Kun pitää silmät auki ja antaa inspiraatiolle vallan, mikään ei pysäytä!

Grönholmin työpaikka on samalla hotelli, ja Modo-siirapit kuuluvat hotellissa myös aamupalalle.

– Asiakas voi päättää, haluaako ottaa siirappia puuron sekaan tai jogurtin kanssa. Meillä on muutaman siirapin valikoima aamupalalla, esimerkiksi popcorn-siirappi on hyvää kahvin seassa!

Vuonna 2013 baarimestarien maailmanmestaruuden Prahassa voittanut Grönholm palasi viime vuonna kisoihin ja voitti mocktailien Suomen-mestaruuden. Tasan kahdeksan vuotta myöhemmin hän edusti Suomea alkoholittomien juomien MM-kisoissa Tšekin tasavallassa, ja jälleen tuli voitto. Karlovy Varyssa elokuussa 2021 käydyssä kisassa oli mukana myös Modo-siirappi.

– Tykkään haastaa itseäni ja tuomareita. Kilpailujuomassani käytin Modo Pina Coladaa. Tiedän, että ananas ja kookos jakavat makuja, tässä juomassa yhdistin ne greippibitteriin, kuplaveteen, thaibasilikaan ja supasawaan.  Kisajuomani Me the Artist oli kirkas, ja tarjosin tuomareille työvälineet, jotta he saivat värjätä juoman haluamansa väriseksi, Grönholm selostaa.

Mocktailin ajatuksena oli tarjota mahdollisuus hetkeen oman elämänsä taiteilijana. Samalla voi kertoa, miltä juuri nyt tuntuu. Grönholmin nerokkaassa ajatuksessa oli taustalla mielenterveyspointti: kun ihminen on masentunut, maalaaminen auttaa. Tällä kerralla maalausalustana olivat kookas cocktail-lasi sekä juoma.

Greta Grönholmille luovuus on tärkeä voimavara.

– Kun juomia kehittää, vain mielikuvitus on rajana. Kokeile mielenkiintoisia makuja ja testaile out of the box, sillä tavalla saa aikaiseksi uudenlaisia makuelämyksiä!

Aloita oman tyylin luominen Modo-siirappien monipuoliseen maailmaan tutustumalla. Mixtecin omassa verkkokaupassa on helppo asioida. Tunnukset saat tilattua nopeasti Mixtecin asiakaspalvelusta. 

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, varaa koulutus Alina Laaksoselta. Hänen kokemuksensa baaritiskin takana ja mittava kilpailumenestyksensä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla auttavat luomaan kiinnostavia ratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi.

www.kauppa.mixtec.fi

 

Ota yhteyttä!

alina.laaksonen@mixtec.fi

Alina Laaksonen

Account Manager & Bartender

IBA World Cocktail Champion 2019

Finnish Cocktail Champion 2019

Mattoni Mocktail World Champion 2017

Finnish Mocktail Champion 2017

 

Fall Is Here.

FALL IS HERE

6 cl Martini Fiero

3 cl sitruunamehua

2 cl Modo Mangosiirappia

4 cl ananasmehua

Lasi: On the Rocks

Tekotapa: Ravista

 

White Chocolate Irish Coffee.

WHITE CHOCOLATE IRISH COFFEE

4 cl Irlantilaista viskiä

2 cl Modo Valkosuklaasiirappia

tummaa kahvia

kerma-float

Lasi: Kuuman juoman lasi

Tekotapa: Rakenna

 

Sweet Pear Mocktail.

SWEET PEAR MOCKTAIL 

2 cl Modo Päärynäsiirappia

2 cl Modo Omenapureeta

hiilihapotettu vesi

Lasi: Pitkä, collins-tyyppinen

Tekotapa: Rakenna

 

Modo 75 cl

Modo Banaani

Modo Mustikka

Modo Mustaherukka

Modo Kiwi

Modo Sitruunaruoho

Modo Pihlajanmarja

Modo Kurkku

Modo Omena

Modo Passiohedelmä

Modo Lemon Sour

Modo Vesimeloni

Modo Ananas

Modo Vihreä Minttu

Modo Suklaa

Modo Mojito Mix

Modo Sweet & Sour Mix

Modo Hasselpähkinä

Modo Minttusuklaa

Modo Appelsiini

Modo Raparperi

Modo Tiramisu

Modo Butter Scotch

Modo Irish Cream

Modo Pink Grapefruit

Modo Candy Strawberry

Modo Peach Tea

Modo Pina Colada

Modo Lime Verte

Modo Gingerbread

Modo Pomegranate

Modo Lemon Tea

Modo White Chocolate

Modo Cane Sugar

Modo Creme Brûlée

Modo Rosmariini

Modo Popcorn

Modo Red Wine

Modo Punainen Grenadine

Modo Vihreä Grenadine

Modo Sokeriliemi

Modo Fariinisokeri

Modo Kuusenkerkkä

Modo Low Sugar Mango

Modo Low Sugar Blue Curacao

Modo Redcurrant & Gooseberry

Modo Salmiakki

Modo Terva

Modo Laku

Modo Puree 75 cl

Modo Mango Puree Mix

Modo Vadelma Puree Mix

Modo Omena Puree Mix

Modo Mansikka Puree Mix

Modo 30 cl

Modo Punainen Grenadiini

Modo Vanilja 

Modo Karamelli         

Modo Mango 

Modo Sokeriton Vanilja         

Modo Inkivääri                       

Modo Seljankukka                 

Modo Vaahterasiirappi          

Modo Agavesiirappi   

Modo Chai Siirappi                

Modo Crème Brûlée Siirappi

Modo Salted Caramel

Sulje mainos Tilaa Shaker