Monica Berg: Alamme kaipaa ratkaisukeskeisyyttä

Soulissa syntynyt ja Oslossa kasvanut Monica Berg on yksi harvoista pohjoismaalaisia baarimestareita, jotka ovat edenneet osaksi baarimaailman eliittiä. 20 vuoden baarityöskentelyn jälkeen hänellä on nyt oma baari Lontoossa. Mitä Berg ajattelee menestyvän baaritiimin kokoamisesta, tiedon jakamisesta tai tulevaisuuden baarimestariuden rakentamisesta?

Kahdessa vuosikymmenessä Monica Berg on kasvanut Oslon yökerhoista Lontoon baariskenen huipulle. Hän avasi viimein oman baarinsa neljän vuoden suunnittelun jälkeen yhdessä kumppaninsa Alex Kratenan kanssa: Tayēr + Elementary näki päivänvalon kesäkuussa 2019 Old Streetillä.

Kuten nimi jo vihjaakin, Tayēr + Elementary on kahden tilan ja konseptin yhdistelmä. Elementary on ensimmäisenä vastaan tuleva tila: rento, koko päivän auki oleva baari, joka tarjoilee etukäteen tuotettuja drinkkejä sekä viiniä, olutta, kahvia ja pientä syötävää. Tayēr on piilossa sen takana. Sana Tayēr on johdettu espanjan kielen sanasta taller, joka tarkoittaa työpajaa. Työpajaan perustuva mentaliteetti on nähtävillä drinkkilistalla, joka on jatkuvan työstön alla. Cocktailit kehittyvät Tayērissa jatkuvasti koko tiimin osallistuessa prosessiin. Motivoituneen ja onnellisen tiimin rakentaminen onkin ollut yksi ratkaisevista tekijöistä Bergille.

Onnellisen tiimin rakennus alkaa rehellisyydestä

”Yksi koko ei sovi kaikille” on sanonta, joka toimii monessa kontekstissa, ja Bergin mukaan se on yksi perustavanlaatuisista rakennuspalikoista onnellisen tiimin ylläpitämisessä.

– Minusta on tärkeää ymmärtää, ettei yksikään meistä ole samanlainen kuin toinen. Erilaiset ihmiset haluavat erilaisia asioita, ja työnantajan tulee kustomoida kaikki toimet täsmäämään siihen.

Kunnioitus on avainasemassa: kustomointi ei tarkoita joidenkin työntekijöiden suosimista muiden kustannuksella. Ihmisten erilaisten tarpeiden täyttäminen on hienovaraisuutta vaativa tehtävä.

– Tietysti kaikkia on myös kohdeltava samalla tavalla ja annettava heille sama kunnioitus.

Kiireisellä baarialalla kunnioituksen osoittaminen voi olla haasteellista. Berg haluaa ajatella, että positiivisen yrityskulttuurin rakentaminen alkaa niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin rehellisyys.

– Henkilökunnan tulee kokea olevansa tärkeä osa tiimiä ja siksi on selitettävä, miksi asioita tehdään ja miten ne tehdään.

Liian usein Berg kuulee tapauksista, joissa baarien omistajat ovat luvanneet henkilökunnalle enemmän kuin ovat toteuttaneet.

– Niin usein ihmiset sanovat, että ”me teemme tällaisen koulutusohjelman ja sitä ja tätä” ja mitään ei kuitenkaan tapahdu. Luvatut asiat pitää myös seurata loppuun, koska jos olet sitoutunut saamaan kanssasi pitkään pysyvää henkilökuntaa, sinun on pidettävä huolta, että se on myös heidän aikansa arvoista.

Palkkaa oikeat ihmiset, älä välttämättä vahvimpia

Oikeiden ihmisten palkkaaminen on tietysti iso osa menestyvän tiimin rakentamista. Bergin mukaan ei ole tärkeää palkata ihmisiä, jotka ovat vahvimpia kaikessa mitä tekevät, vaan sellaisia tyyppejä, joiden kanssa haluat viettää aikaa.

– Tayēr + Elementaryssä tykkäämme ajatella niin, että sinun tulee aloittaa itsestäsi, pohtia mitä heikkouksia sinulla on ja sitten palkata ihmisiä, jotka ovat sinua parempia niissä asioissa.

Tämä mentaliteetti antaa Bergille mahdollisuuden itse oppia henkilökunnaltaan. Mutta hänen 20 vuoden kokemuksensa takaa sen, että myös hänellä on paljon opetettavaa muille.

– Vähintäänkin täytyy pyrkiä kouluttamaan, mentoroimaan ja tukemaan ihmisiä sen aikaa kun he ovat kanssasi niin, että he olisivat lähtiessään parempia kuin luoksesi tullessaan.

Bergillä on selkeä tavoite kaikille baarimikoilleen: hän haluaa heidän voivan hakea bar managerin paikkaa tai avata oman baarin lähtiessään hänen siipiensä suojasta.

– Haluan varustaa heidät ymmärryksellä baarin bisnes- ja lakipuolesta.

Hän on määrätietoinen myös toisen tavoitteen suhteen. Berg haluaa varmistaa, että hänen työntekijöillään on työkalut elämässä menestymiseen.

– Loppujen lopuksi kyse on siitä, että jos nuorena tekee hyviä valintoja, voi pitää huolta uransa terveestä kehityksestä. Ja sitten kun tulee päivä, jolloin ei halua enää työskennellä serviisissä, ja se tulee meille kaikille, on tarjolla kaikenlaisia mahdollisuuksia tehdä muita asioita.

Berg on ymmärtänyt, että hänen tiiminsä ha­luaa vain oppia – mitä vaan ja kaikkea.

– Meidän suurin etumme työnantajana on se, että haluamme itsekin olla ympäristössä, joka keskittyy oppimiseen ja kasvamiseen. Minulle se on isoin juttu onnellisen ja terveellisen tiimin ylläpitämisessä.

Avoimuus on avain tiedon jakamiseen

Oman lontoolaisbaarinsa pyörittämisen lisäksi Berg on mukana monissa projekteissa. Yksi niistä on P(our), vuonna 2016 perustettu vuosittainen symposium, jota on järjestetty erilaisten teemojen kuten sukupuolen, ymmärryksen ja täydellisyyden ympärille. Yhdessä Jim Meehanin, Joerg Meyerin, Ryan Chetiyawardanan, Simone Caporalen, Xavier Padovanin, Alex Kratenan sekä satojen vapaaehtoisten kanssa Berg onkin onnistunut luomaan alustan tiedon ja kokemuksen jakamiselle. Jos katsotaan nyt taaksepäin, miten hän kokee sen vaikuttaneen baariyhteisöön?

– Mielestäni P(our)illa on ollut positiivinen vaikutus yhteisöömme. Tämä on tietysti puhtaasti oma mielipiteeni. Nyt on nähtävillä heijastusvaikutus monista asioista, joita jalkautimme P(our)iin heti alusta alkaen.

Berg huomauttaa, että tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja rekisteröityminen vaaditaan vain, koska kyse on alan sisäisestä tapahtumasta. Vaikka et pääsisikään paikan päälle symposiumiin, voit hyötyä sen sisällöstä, sillä se sekä suoratoistetaan että jaetaan ilmaiseksi tapahtuman jälkeen. Tämä formaatti on rantautunut myös muihin tapahtumiin.

– Kolme vuotta sitten se ei ollut tavallista, mutta nyt kaikki isot baarishow´t ja ammattilaistapahtumat julkaisevat sisältöä netissä.

Uskallusta tarttua kivuliaisiin aiheisiin

Bergin mukaan on ollut ja on edelleen monia teemoja, joita baarishow´t eivät käsittele yksinkertaisesti siitä syystä, että kyseiset teemat eivät myy viinalaatikoita tai paranna cocktaileja.

Sinun tulee aloittaa itsestäsi, pohtia mitä heikkouksia sinulla on ja sitten palkata ihmisiä, jotka ovat sinua parempia niissä asioissa.”

Alex Kratena ja Monica Berg ovat olleet monessa mukana: oman baarin lisäksi he ovat suunnitelleet muun muassa liköörisarja Muyun.
Alex Kratena ja Monica Berg ovat olleet monessa mukana: oman baarin lisäksi he ovat suunnitelleet muun muassa liköörisarja Muyun.

– P(our)ia ei perustettu kritisoimaan brändejä, mutta halusimme hillitä tapahtumien markkinointipuolta. Jokainen baaritapahtuma on halukas keskustelemaan siitä, mikä on paras gini tai vodka, mutta on olemassa niin paljon asioita, joihin kukaan ei halua koskea.

Aikoinaan vuonna 2017 toinen P(our) sympo­sium järjestettiin Pariisissa ja teemana oli sukupuoli. Berg huomauttaa, että tapahtuma olisi ollut varsin erilainen tänään järjestettynä, koska #metoo-liike tapahtui kyseisen symposiumin jälkeen.

– Silloin oli… ei kiistanalaista mutta epätavallista järjestää symposium, jonka valtaosa puhujista oli joko naisia tai itsensä naiseksi määritteleviä.

Berg yllättyi iloisesti siitä, että lopulta ketään ei oikeastaan kiinnostanut puhujien sukupuoli.

– Ihmiset tulivat silti paikalle. Se osoitti, että kunhan sinulla on jotain sanottavaa ja tietämystä jaettavaksi, ei ole väliä oletko mies vai nainen.

Berg kohtaa silti edelleen ihmisiä, jotka oikeuttavat monimuotoisuuden puutetta sillä, että monimuotoisten puhujien löytäminen on vaikeaa.

– Niin monet ihmiset kertovat minulle aina yrittävänsä löytää naispuhujia tai muita kuin valkoihoisia puhujia, mutta se on niin vaikeaa. Vastaan heille: kyllä, se on vaikeaa, mutta se on vai­keaa kaikille, ei vain sinulle ja sinun täytyy vain tehdä enemmän töitä sen eteen.

Hän patistaa tapahtumajärjestäjiä näkemään vaivaa näyttääkseen, että heidän puhujansa ovat monimuotoisia ja edustavat yhteisöä kokonaisuutena.

– Maailmalla on ääniä, jotka eivät kuulu perinteisille cocktailhistorioitsijoille, tislaajille tai brändilähettiläille, mutta joilla on silti paljon tärkeitä asioita sanottavana.

Pidä puhe vain jos olet pätevä

Kaikki äänet eivät kuitenkaan ole päteviä puhumaan mistä tahansa aiheesta. Tiedon jakamisen helpottumisen myötä on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota jakamamme tiedon ja kokemuksen laatuun.

– P(our)in kohdalla kiinnitämme huomiota siihen, että etsiydymme sellaisen henkilön pakeille, joka on syvästi pätevä puhumaan valitsemastamme aiheesta. Liian usein alallamme ihmiset pitävät seminaareja, puheita ja master classeja aiheista, joista heillä ei ole täydellistä tietämystä.

Berg käyttää esimerkkinä mielenterveyttä: jos haluat puhua mielenterveydestä, sinun tulisi olla yhteydessä neuvonantajiin, psykiatreihin ja psykologeihin.

– Tuon tyyppisten ihmisten pitäisi puhua, ei jonkun, jolla on ollut huono päivä.

Bergiä on pyydetty useita kertoja pitämään seminaareja mielenterveydestä ja siitä, miten voi selvitä törmäämättä seinään ja palamatta loppuun. Hän on kieltäytynyt ajatellen, ettei ole pätevä pitämään puheita sellaisista aiheista.

– Voin toki tarjota mielipiteeni, mutta se voi kuvata ainoastaan sitä, miten itse olen kokenut oman urani. Inhoaisin olla asemassa, jossa jonkin sanomani oletettaisiin olevan ammatillisesti pätevä näkemys. Sillä voi pilata jonkun elämän.

Erilaista näkökulmaa

Kaiken kaikkiaan P(our) pyrkii tarjoamaan erilaisen näkökulman moninaisiin aiheisiin.

– Se osoittaa, että baarimestarit ovat paljon älykkäämpiä kuin muut ihmiset yleensä luulevat. Halusimme luoda symposiumin, joka on baarimestareiden huomion arvoinen.

Bergin mukaan tietoa kierrätetään liikaa ja aiheiden suhteen tyydytään vaihtoehtoihin, jotka ovat baarimestareille laadultaan riittämättömiä. Baarialan tapahtumiin mennään nykyään muista syistä kuin tapaamaan ystäviä ja humaltumaan.

– Toivon, että P(our) on jatkossakin positiivinen osa yhteisöämme.

Positiivisuus ja toiminta ovat asioita, joita hän haluaisi ylipäänsä nähdä enemmän baariyhteisössä. Yksi aloite tällä saralla on Back of House, joka on Bergin joulukuussa 2019 lanseeraama alusta keskustelun avaukselle baarien omistajien ja henkilökunnan välillä. Alun perin Berg rakensi sen työkaluksi omalle tiimilleen auttaakseen heitä raportoimaan anonyymisti haasteista, joita he kohtaavat työssään.

– Ajattelin, että tämä on pakko pystyä toteuttamaan myös isommassa skaalassa. Koska puolet työstä oli jo tehty, ajattelin että tämän voisi hyvin jakaa muillekin käytettäväksi.

Back of House -alustalla Berg näytti esimerkkiä, miten ongelmia voi ratkoa sen sijaan että vain puhuu niistä. Hän haluaisi nähdä enemmän ehdotuksia ja ratkaisuja.

– Nykyään on paljon puhetta siitä, miten voidaan ehkäistä syrjintää tai rakentaa parempaa ympäristöä henkilökunnalle ja niin edelleen. Mielikuvani on kuitenkin se, että puhetta riittää, erityisesti kansainvälisen naistenpäivän ja samapalkkapäivän aikaan, mutta niiden ulkopuolella kukaan ei halua tehdä mitään.

Keskity ratkaisuun

Sosiaalinen media on tehnyt tiedon jakamisesta helpompaa, mutta sillä on ollut myös negatiivinen vaikutus baariyhteisöön.

– Näissä sosiaalisen median kanavissa on paljon ihmisiä, jotka tuppaavat keskittymään negatiivisiin asioihin ja vatvomaan samoja keskusteluita kerta toisensa jälkeen ehdottamatta minkäänlaisia muutoksia tai metodeita, joita voisimme ottaa käyttöön ongelmien ratkaisemiseksi.

Merkityksettömän valittamisen sijaan Berg haluaisi nähdä enemmän keskittymistä ratkaisujen keksimiseen.

– On paljon asioita, jotka alallamme tulisi muuttaa, mutta se muutos ei tapahdu, jos emme tee asialle jotain.

Berg muistuttaa, ettei kukaan hyödy negatiivisuudesta. Hän haluaisi nähdä enemmän kaikkien ihmisten sisällyttämistä, yhteishenkeä ja toimintaa.

– Kaiken kaikkiaan haluaisin vain nähdä enemmän hauskuutta: ihmisten pitävän hauskaa, ja nauttivan tekemisistään. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

Julkaistu Shaker-lehdessä 2/2020.