”Mentorien kautta olen oppinut, että kaikki vaikuttaa bisnekseen”

Linnea Stenberg on yhdeksän ravintola-alalla viettämänsä vuoden aikana rakentanut urapolkuaan tavoitteellisesti. Erilaiset mentorit ovat olleet tärkeässä roolissa päätöksentekoon ja bisneksen pyörittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

– Mentorit ovat antaneet näkökulmia siihen, miten voi suhtautua bisnekseen. Olen niiden perusteella rakentanut oman näkökulmani. Mentorointi on todella suuri osa sitä, miten perustelen omia päätöksiä ja lähestyn asioita.

Stenberg on arkailematta ottanut yhteyttä arvostamiinsa ihmisiin. Hän vinkkaa, ettei mentori-sanasta kannata tehdä itselleen liian isoa. Mentori voi olla ihminen, jota ihailee ja jolle haluaa esittää kysymyksen. Hänen mentoreihinsa kuuluu sekä samanlaisen urapolun käyneitä baarimestareita että sellaisia hahmoja, joiden asemaan Stenberg toivoo jonain päivänä pääsevänsä. Stenberg kyselee vinkkejä myös erilaisilta johtajilta, joiden ”bisnesnerokkuutta” ja johtamistyyliä hän ihailee.

– Yksi oppi, mitä olen tänä vuonna saanut mentoreilta, on että kaikki vaikuttaa bisnekseen.

Oli sitten kyseessä kynttilöiden määrä, käsipaperin laatu, juomalistan ainekset tai henkilökunnan into töissä, kaikki vaikuttaa. On miltei mahdotonta saada kaikki asiat kohdilleen niin, että bisnes pyörii. Mutta kun ne loksahtavat paikalleen, siitä syntyy taikaa.

Stenberg muistuttaakin, ettei bisneksessä kannata sivuuttaa mitään turhana. Muun muassa valaistus, istuimet ja pöytien määrä vaikuttaa, mutta tärkeimpänä tekijänä on osaava henkilökunta.

– Henkilökunnan osaamiseen ja hyvinvointiin pitäisi panostaa.

 

Työpaikka: Liberty or Death, ravintolapäällikkö

Aloittanut ravintola-alalla: 2011, baarissa 2015

Aiempia työpaikkoja: Crackerjack (Singapore), 28 HKS (Singapore), 100 Dogs (Helsinki)

Harrastuksia: työnteko, ihonhoito, taidemuseoissa käynti, silmälasit

Italian Piña Colada

  • 4 cl Fernet Branca
  • 1 cl kookoslikööriä
  • 4 cl ananassiirappia
  • 0,5 cl kookosetikkaa
  • 8 cl kookoskermaa (1 osa kookoskermaa, 1 osa vettä)

Valmistus: Ravista – lyhyt ravistus riittää. Kaada juoma lasiin, täytä jäämurskalla. Pirskottele pinnalle Angostura-bitteriä ja koristele kuivatulla ananaksella. 

Julkaistu Shaker-lehdessä 2/2020.