Macera Tall Bar – Madridin paras baari

Harvoin sitä häikäistyy baarista, mutta Madridissa sijaitseva, Narciso Bermejon pyörittämä Macera Taller Bar on ainutlaatuinen. Baari on sisutukseltaan rouhean yksinkertainen, eikä varustustasoltaan mitenkään erikoinen, mutta juomat ovatkin sitten eri asia.

Trendikkäässä, baareja ja ravintoloita täynnä olevassa Chueca-kaupunginosassa sijaitseva Macera Taller Bar on siitä erikoinen baari, että siellä yksinkertaisimmatkin cocktailit saavat erilaisen säväyksen paikan päällä maustetuista alkoholeista ja baarissa uutetuista likööreistä. Baarin hyllyillä ei näy yhtään etiketillistä pulloa, vaan koko tila on varattu baarin itsetehdyille ja maustetuille alkoholeille. Nimikin sen kertoo – macera tarkoittaa vapaasti käännettynä uuttamista ja ravintola onkin tunnettu craft-alkoholeistaan, joita suomeksi myös käsityöläisalkoholeiksi voidaan kutsua.

Kaikista perinteisestä cocktaileista, niin gintonicista kuin mojitostakin löytyy Macera Tall Barista oma erilainen versionsa, jossa maistuvat viehättävästi uutettujen alkoholien aromit. Tutuistakin juomasekoituksista löytää uusia ulottuvuuksia, kun itse alkoholit eivät olekaan niitä totuttuja. Hyvä esimerkki on kanelilla maustettu gini, joka tuo kaikkiin cocktaileihin ainutlaatuisen makunsa. Paras cosmopolitan, mitä olen juonut, on myös tässä baarissa.

Oma lukunsa on baarissa oleva cocktaillista signeerattuine juomineen, joiden makuyhdistelmät ovat sekä outoja että osuvia. Cocktaileissa on käytetty paljon Madridissa yleistä vermuttia sekä mukavasti erilaisia itsetehtyjä katkeroita tuomaan muita makuja esille. Kuplivaa ei ole pidentäjänä unohdettu ja itse puristetut mehut kruunaavat kokonaisuuden.

Paikka kuvaileekin omaa cocktail-filosofiaansa seuraavasti: ”Meistä cocktailit ovat kuin ihmisiä, niitä on miljoonia, monet lähes samanlaisia, toiset erilaisia ja kaikkia ei edes ymmärrä, mutta kaikissa on jotain hyvää. ”

Espanjalaiseen tapaan paikasta saa juomien lisäksi toki myös naposteltavaa cocktailien viereen ja pikkunälkään grillattuja voileipiä, jotka oivan yksinkertaisesti käyvät useammankin cocktailin kanssa. Paikalliset vierailevat baarissa usein, joten espanjankielinen puheensorina on taattu.

Jos käyt Madridissa, katsasta ehdottomasti tämä baari.  http://www.maceradrinks.com/

Barcelonan-matkailijoille tiedoksi, että baari löytyy myös sieltä!

Anikó Lehtinen on vapaa olutkirjailija ja juoma-asiantuntija, joka kirjoittaa ruokajuttuja ja väitöskirjaa. Anikó luennoi oluesta, rakastaa ravintoloita ja hyvää kahvia sekä yrittää ehtiä oluentekoon vapaa-aikanaan.