Liisa Lindroos: ”Oman henkilöbrändin rakentamisessa tarvitaan heittäytymistä”

Kymmenen vuoden ajan ravintola-alalla työskennellyt Liisa Lindroos kokee, että verkostojen kasvattaminen on tärkeä osa baarimestarin urakehitystä.

– Piirit ovat hyvin pienet. Ihmisiin tutustuminen avaa väyliä, joiden kautta voi työllistyä ja päästä tekemään yhteistyötä.

Liisa Lindroos korostaa, että baarimestari on oman itsensä kävelevä käyntikortti myös vapaalla ja sosiaalisessa mediassa.

– Se on ikävää, mutta samaan aikaan myös hyvä juttu. Itse pyrin vapaa-ajalla tapahtumissa, baareissa ja ravintoloissa käydessäni tuomaan esiin sen saman persoonan, joka olen myös töissä.

Palvelu rakentuukin Lindroosin mielestä vahvasti sen ympärille, millainen persoona asiakaspalvelija on. Itsestään kannattaa antaa positiivinen kuva myös vapaa-aikana.

– Se on tärkeä osa meidän alaa, koska jos esiintyy hyvin sisäänpäin kääntyneesti vapaalla, saattaa herätä kysymyksiä, millainen hän on baarin takana.

Omaa henkilöbrändiä kannattaa lähteä kirkastamaan pohtimalla, mikä on ”se oma juttu”.

– Ihan rauhassa kannattaa etsiä omaa tyyliään ja olla sille sitten lojaali. Ei kannata esittää muuta kuin on, se kostautuu pitkän päälle.

Lindroos peräänkuuluttaa myös heittäytymistä. Erilaisiin projekteihin osallistumalla saa kokemusta ja verkostoja sekä omia kasvojaan esille.

– Kaikissa kissanristiäisissä ei tarvitse olla mukana, mutta olisi hyvä uskaltaa tehdä juttuja muuallakin kuin oman tiskin takana. Heittäytymistä tarvitaan!

 

Työpaikka: pääbaarimestari Bar Bardem, brand ambassador Pyynikin Distilling Company

Aloittanut alalla: 2010 

Aiempia työpaikkoja: ensimmäinen alan työpaikka Salossa Rikala Bar & Grill, sen lisäksi muun muassa Saunaravintola Kuuma 

Harrastuksia: retkeily ja muu luonnossa oleilu, viherkasvien kasvatus, laulu ja musiikin kuuntelu

Kaikki muumit laaksossa?

  • 2 cl Pyynikin Korpiklaani vodkaa
  • 1,5 cl fino sherryä
  • 0,75 cl Maraschino
  • 2 cl paahdettua riisisiirappia
  • 1 cl sitruunamehua

Koriste: kuusiöljyä

Lasi: nick & nora

Valmistustapa: ravistus

Julkaistu Shakerissa 4/20.

Sulje mainos Tilaa Shaker