Legendaarinen hotelli avasi jälleen ovensa

Mannerheimintien legendaarinen hotelli Crowne Plaza Helsinki Hesperia on avattu jälleen lähes 10 kuukautta kestäneen uudistusprojektin jälkeen. Suurimman muutoksen kokivat katutason hotelliaula, ravintolamaailma, vastaanotto sekä hotellin lähes 350 huonetta.

Tämänhetkisestä tilanteesta huolimatta kansainväliseen Intercontinental Hotels Group -hotelliperheeseen kuuluvaa Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotellia operoiva Scandic Hotels katsoo tulevaisuuteen.

– Uskomme, että tulevaisuudessakin Helsinki ja Suomi koetaan mielenkiintoiseksi matkailu- ja kongressimaaksi, vakuuttaa Scandic Hotels oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

– Kansainvälisiä asiakkaita odotellessa toivomme myös kotimaisten matkailijoiden, tapahtumajärjestäjien ja -vieraiden löytävän uudestaan tämän monille entuudestaan tutun hotellin, jatkaa Käyhkö.

 

Ravintola Hesperia palaa takaisin

Hesperia Restaurant & Bar on katutason näkyvimmällä paikalla. Uusi ravintola, aulabaari sekä elegantti hotelliaula muodostavat viihtyisän kokonaisuuden, toimien olohuoneena niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisille.

– Ravintolan nimi ja menun klassikkoannokset sekä baarin menneiden vuosien suosikkidrinkit kunnioittavat hotellin historiaa. Yökerhoa emme tuo takaisin, mutta sambakarnevaalit saatetaan nähdä vielä tähän päivään tuotuna, kertoo hotellinjohtaja Saija Savela-Palovaara.

– Monipuolisia tiloja kokouksiin ja tapahtumiin meillä on 15 kokoustilassamme sekä Hesperia Ballroom -juhlatila jopa 1 000 hengelle. Kokous- ja tapahtumatilojen viihtyisyyttä ja kokoustekniikkaa on uudistettu tämän päivän tarpeisiin.

Lähiympäristö inspiroi 

Hotellin uudistamiseen valikoitui kansainvälisestikin ansioitunut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

– Toimistollemme tämä oli unelmaprojekti. Oli mahtavaa päästä herättelemään Hesperian kaltaista aikansa huippusuunnittelijoiden luomusta uuteen kukoistukseen, sanoo projektista vastannut sisustussuunnittelija Vertti Kivi.

– 70-luvulta periytyvässä glamouria tihkuvassa historiassa oli mistä ammentaa. Tavoitteenamme oli luoda hotelliin tämän ajan ja Hesperian henkeen sopiva ylellinen, mutta lämminhenkinen tunnelma ja tuoda se tähän päivään tekemällä siitä helpommin lähestyttävän.

Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

  • Rakennettu 1972, uudistus ja Crowne Plaza avaus 2005, uudistus 2020
  • 349 huonetta ja sviittiä, Club Lounge
  • Hesperia Restaurant & Bar 180 paikkaa
  • Työskentelytilaa aulassa
  • 15 kokoustilaa ja Hesperia Ballroom
  • Maksullinen parkkihalli 70 ajoneuvolle
  • Autopesula
  • Kuntokeskus Forever Töölö