Lapland Hotels uskoo matkailualan kasvun jatkuvan Suomessa: matkailijoita saapuu nyt erityisesti Aasiasta ja Keski-Euroopasta, myös kotimaanmatkailu kasvaa edelleen.

Hotelli-investointi on jatkoa Lapland Hotelsin kaupunkeihin suuntautuvalle kasvustrategialle. Tällä hetkellä Lapland Hotelsilla on Suomessa 17 hotellia ja neljä hiihtokeskusta.

– Suomen maine matkailukohteena on vahvistunut parin viime vuoden aikana entisestään. Helsinki puolestaan on noussut erittäin kiinnostavaksi kaupunkikohteeksi. Tämän vuoksi toteutamme seuraavan korkeatasoisen kaupunkihotellimme juuri Helsinkiin, sanoo Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi.

Lapland Hotels avasi vuonna 2015 kaupunkihotellit Ouluun ja Tampereelle. Ne ovat saaneet kiitosta sekä vapaa-ajan matkailijoilta että liikematkustajilta. Hotellit eroavat muista Napapiirin eteläpuolella sijaitsevista hotelleista modernilla lappilaisuudella.

– Lapissa on vetovoimaa. Uskomme, että lappilaisuus on Helsingissäkin erottautumistekijä, kertoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

Lapland Hotels Bulevardiin tulee 182 keskimääräistä suurempaa hotellihuonetta, joiden sisustuksessa näkyvät luonto ja pohjoisen mystiikka. Yli sadassa huoneessa on oma sauna. Vuorentaustan mukaan hotellin ravintolapalveluihin aiotaan panostaa. Inspiraatiota tarjontaan haetaan Lapin puhtaista raaka-aineista ja kunnianhimoisesta toteutuksesta.

LähiTapiola sijoittajana

Bulevardi 28:ssa sijaitseva rakennus oli aiemmin toimistokäytössä. Nyt rakennus peruskorjataan ja muutetaan hotellikäyttöön. Hotelli aloittaa toimintansa keväällä 2018. Hankkeen sijoittajana on LähiTapiola.

– Kehityskohde vastaa hyvin sijoitusstrategiaamme. Uskomme vahvasti tämän tyyppisen hotellisegmentin kysyntään, kommentoi kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidosta.

Kiinteistön peruskorjauksen ja rakentamisen hotelliksi toteuttaa NCC.

– Urakka vaatii pitkällistä hotellikorjauskokemusta sekä osaamista tiiviissä keskustaympäristössä rakentamisesta, jota meiltä löytyy, sanoo toimialajohtaja Vesa Ahlroos NCC:ltä.