Pohjoisen vieraanvaraisuus, elämyksellisyys ja luonnosta inspiraation saanut sisustus ovat uudessa hotellissa pääosassa. 182 huoneesta yli puolet on luokiteltu deluxe-tasoisiksi ja sviiteiksi. 

– Ylellisyyttä kaikkiin huoneisiin tuo pieniin yksityiskohtiin asti mietitty harmonia, joka viestii pohjoisen rauhallista elämäntyyliä, Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen kertoo.

Lapland Hotelsilla on kaupunkihotellit myös Oulussa ja Tampereelle. Neljäs kaupunkihotelli avautuu Kuopioon. Lapland Hotels -ketjun omistaja Pertti Yliniemi kertoo, että konsepti on toimiva.

– Asiakkainamme on keskimääräistä enemmän ulkomaisia matkailijoita. Hotelleissamme pääsee nauttimaan lappilaisesta tunnelmasta, joka syntyy loppuun asti mietityistä yksityiskohdista, rauhallisesta värimaailmasta, tunnelmallisesta valaistuksesta ja laadukkaista materiaaleista. Elämyksellisyys viimeistellään vieraanvaraisuudella, Yliniemi sanoo.

Hotellin yhteydessä toimii myös Rikastamo-juhlakerros, joka tarjoaa tilat jopa 100 hengen istuvalle illalliselle.

Lappilaisia raaka-aineita

Kultá-ravintolan keittiö nojaa vahvasti puhtaisiin raaka-aineisiin. Keittiön sydämenä toimiva hiiligrilli tuo raaka-aineiden parhaat puolet esiin. 

– Tämän hetken ruokatrendi, missä raaka-aineen alkuperä on avainasemassa, vastaa hyvin ajatteluamme. Me lappilaiset syömme sitä, mitä näemme, kun katsomme ikkunasta ulos. On mahtavaa tarjota asiakkaillemme ruokaa, jonka alkuperän tiedämme tarkalleen, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas kertoo.

– Haluamme tuoda lappilaisuuden modernin version Helsinkiin ja tarjota jotain, mitä täällä ei ole ennen nähty. Satsaamme miljööseen ja sen henkimään rauhallisuuteen. Pääosassa meillä on ensiluokkainen, mutta rento palvelu ja vieraanvaraisuus, Kultá-ravintolan ja Rikastamon ravintolapäällikkö Riikka Tenhunen sanoo.

Ravintolan ruokalista koostuu pohjoisen arvostetuimmista raaka-aineista: muun muassa riekosta, porosta, kuningasravusta, kaskinauriista ja matsutake-sienestä. Ravintolan sisustukseen on tuotu rauhallinen tunnelma tummilla sävyillä ja ripauksella kultaa. Astiat ravintolalle on suunnitellut Anu Pentik. Kiinteä osa kokonaisuutta on myös neljätoistametrinen kultainen baaritiski.

– Baari on ehdottomasti tärkeä osa ravintolaamme. Ajatuksena on, että baari palvelee myöhäisiltaan asti. Baari on ainutlaatuinen paitsi näyttävän ulkonäkönsä puolesta, myös drinkkilistansa vuoksi. Meiltä saa muun muassa jäkäläkoristeen lasinsa reunalle koristamaan juomaa, Tenhunen sanoo.

Kesäisin Kultá-ravintolalle lisätilaa tuovat kaksi terassia.

Lapland Hotels -ketjun valikoimaan kuuluu kaupunkihotellien lisäksi 15 hotellia eri puolilla Lappia.