Presentaatiota suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita. Ensinnäkin tuomaristo ei ole immuuni kisasuorituksen ulkopuolella tapahtuville asioille. Vaikka niitä ei suoranaisesti arvioida pistetaulukossa, vaikuttavat ne alitajuntaisesti siihen, miten tuomaristo näkee kisaajan presentaation kokonaisuutena. Lavalle hymyilevänä ja itsevarman oloisena saapuvaan kisaajaan esimerkiksi suhtaudutaan lähtökohtaisesti avoimemmin kuin sulkeutuneeseen ja katseilta pakoilevaan.
Osassa kisoista varsinainen presentaatio pidetään juomien valmistuksen aikana, toisissa taas erillisenä puheena. Varsinkin silloin kun presentaatio pidetään erikseen, on hyvä muistaa, että tuomaristo ja yleisö ovat läsnä myös juomien valmistuksen aikana. Heitä kannattaakin huomioida työnteon ohessa samalla tavalla kuin baaritiskillä istuvia asiakkaita. Pieni katseen kohotus silloin tällöin, hymy ja tuotteiden esittely välittävät viestin siitä, että kisaaja välittää ja herättää näin luottamusta.
Suunnittelu tarina edellä
Kisadrinkit ja -presentaatiot rakennetaan usein annetun teeman ympärille. Esimerkiksi tämän vuoden Calvados-kilpailun teemana oli rauha. Hyvin monimuotoinen teema olisi antanut mielettömän määrän mahdollisuuksia erilaisiin toteutuksiin, mutta valtaosa kilpailijoista oli lähtenyt varsin ennalta-arvattavalle polulle: suomalainen luonto ja sen tarjoama rauha. Erottautuminen muista kilpailijoista on tällöin hyvin haastavaa. Presentaatiota suunnitellessa onkin hyvä pohtia omaa suhdettaan teemaan ja erilaisia tapoja linkittää se tarinaan ja juomaan.

tuoma varmuus ja rentous.
Laajan teeman ympärille rakennettu presentaatio lähtee helposti rönsyilemään: kun asiasta on paljon sanottavaa, on osattava karsia pois ylimääräiset koukerot ja keskityttävä muutamaan ydinasiaan. Parhaimmillaan hyvä presentaatio tarjoaa sekä tietoa että viihdykettä.
On hyvä muistaa, että vaikka puheessa olisi viljelty kuinka paljon hienoja faktoja ja juomaan liittyvää tematiikkaa, ei se jää mieleen ilman kuulijassa syntyvää tunnereaktiota. Presentaatiota rakentaessa on muistettava myös kohdeyleisö: suomalainen tuomaristo hahmottaa lakan ja leipäjuuston yhteyden, mutta ranskalainen tuomaristo välttämättä ei.
Presentaatioiden avulla kehittyy baarimestarina
Yksi haastavimmista aspekteista kisapresentaation luomisessa on luontevan linkin rakentaminen juoman ja tarinan välille. Sen sijaan, että lähtee suoraan suunnittelemaan kisaan sopivaa drinkkiä, kannattaisikin aloittaa tarinan luomisesta. Kun lopulliset raaka-aineet ja tekniikat valitsee tarinan perusteella eikä toisinpäin, linkki teemaan syntyy luontevasti ja uskottavasti. Samaa tekniikkaa kannattaa soveltaa myös baarin arjessa drinkkien suunnittelun yhteydessä.

rauha-teeman juomaansa jatkosodan sekä
Normandian maihinnousun 75-vuotisjuhlallisuuksien kautta.
Presentaatioita treenaamalla kehittyy myös kokonaisvaltaisesti baarimestarina: kyky myydä tuotteita uskottavasti paranee ja samalla oppii kertomaan luontevasti tuotteiden takana olevia tarinoita. Baarimestari tarjoilee juomien lisäksi elämyksiä ja tarinallisuuden korostaminen osana palveluprosessia nostaa elämyksen syntymisen mahdollisuutta.