Joogaa ja kakkua – mitä kaikkea uutta oluella voi ravintolassa tehdä?

Olut on trendikästä, siitä voimme kaikki olla samaa mieltä. Siksi oluen kanssa puuhataankin ravintolassa yhä erilaisempia asioita täysin uusille kohderyhmille.

Tuntuu, että olutala myös tapahtumien puolesta naisistuu tällä hetkellä. Katsotaan vaikka oluttastingejä. Niitä on järjestetty jo kauan, mutta nyt olutta yhdistetään yhä spesifimpiin raaka-aineisiin. Vai mitä sanotte herkullisesta olut ja kakku -tastingista tai olut ja suklaa -tastingista? Tämän tyylisiä parituksia harrastetaan muun muassa helsinkiläisessä Brewdog-ravintolassa, joka on muutenkin tunnettu ennakkoluulottomista tastingeistaan.

Etukäteen myytävien tastingien liput menevät aina nopeasti, kun aihe on tarpeeksi kiinnostava ja erilainen. Olut ja kakku -tasting avaa silmiä monelle. Kun olut yhdistetään yleensä suolaisen ruoan kaveriksi, kakkujen kanssa huomaa, miten hyvin se sopii myös jälkiruoille ja makeille herkuille. Brewdogin olut ja kakkutastingiin olikin valittu neljä erilaista kakkua: juustokakku, omenapiiras, suklaakakku sekä limepiiras. Kaikille löytyi kuin löytyikin oma olut.

Oluen kanssa voi jopa urheilla baarissa. Oluthuone Lehto järjesti sunnuntaina ensimmäistä kertaa Suomessa olutjoogaa halukkaille. Tämä Saksassa (yllätys) kehitetty laji yhdistää kaksi hauskaa asiaa, oluen ja joogan.

Olutjooga on kansainvälisesti ollut isohko menestys ja varsinkin Australiassa tähän lajiin on villiinnytty. Tässä joogan muodossa juodaan toki olutta harjoitteiden välillä, mutta olutpulloa tai tölkkiä käytetään myös joogaharjoitteissa hyväksi esimerkiksi tasapainottelemalla pulloa tai tölkkiä pään päällä tai skoolaammalla kaverin kanssa tunnilla yhdellä jalalla.

Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään ryypiskelylaji, vaan esimerkiksi Oluthuone Lehdossa joogassa tarjottava olut on alkoholitonta. Ensimmäistä kertaa järjestetty olutjooga keräsi runsaasti osallistujia, pääosassa naisia, jotka nauttivat tunnista täysillä.

On mielenkiintoista, miten olut on siirtynyt osaksi myös sellaisiakin asioita, joita ennen ei olisi voinut kuvitellakaan. Nämä hyvin erilaiset tapahtumat osoittavatkin sen, miten oluen piiriin on siirtymässä uudenlaisia kuluttajia. Olut ja sen imago ovat monipuolistumassa ja myös ne kuluttajat, jotka eivät oluesta ole ennen kiinnostuneet, ovat löytäneet juoman. Ja tämähän on vain hyvä!

Katso Brewdogin tastingit: https://www.facebook.com/BrewDogHel/?fref=ts

Katso seuraava olutjooga Oluthuone Lehdosta: https://www.facebook.com/oluthuonelehto/?fref=ts

Anikó Lehtinen on olutkirjailija ja juoma-asiantuntija, joka kirjoittaa ruokajuttuja ja väitöskirjaa. Anikó luennoi oluesta, rakastaa ravintoloita ja hyvää kahvia sekä yrittää ehtiä oluentekoon vapaa-aikanaan.