Joensuun kaupunki etsii vuodelle 2019 uusia tapahtumia, joiden löytämiseksi on avattu kilpailu. Sen pääpalkintona on 20 000 euroa. Palkintoraha on käytettävä tapahtuman toteutukseen. Kilpailu on tarkoitettu alueellisille ja valtakunnallisille tapahtumajärjestäjille.

– Kisaan voi osallistua yritys, järjestö tai mikä organisaatio tahansa, jolla on timanttinen ja konkreettinen uusi tapahtuma alueellemme. Etsimme timanttisia uusia ideoita ja keskeisessä roolissa kilpailussa on tapahtumien toteutettavuus. Tapahtuman toteutusta Joensuussa olemme valmiita tukemaan, kertoo Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen ja Timantti-tapahtumaideakilpailun koordinaattori Niina Väyrynen.

Tapahtumaideoiden arviointiperusteina ovat idean toteutettavuus, uutuusarvo, kannattavuus ja mahdollinen jatkuvuus sekä valtakunnallisuus. Kilpailun raadin jäseniä ovat Matti Vuojärvi Pohjois-Karjalan kauppakamarista, Janna Puumalainen Joensuun kaupungista, Markku Pyykkönen Joensuun kaupungista, Tarja Kupiainen Karelia-ammattikorkeakoulusta, Jaani Holma  Josek Oy / Business Joensuusta, Niina Hattunen Joensuun Popmuusikot ry:stä, Tomi-Pekka Riihivuori Kontiolahden Urheilijat ry:stä, Riku Tapio Joensuun Yrittäjistä ja Mikko Hautasaari Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta. 

– Timantti-tapahtumaideakisalla haluamme löytää tapahtumia, jotka keräävät Joensuun seudulle kävijöitä mahdollisesti muualtakin päin Suomea, taustoittaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Timantti-tapahtumaideakilpailun toteuttaa Joensuun kaupungin Elinvoimaa tapahtumista -hanke. Kilpailuun voi osallistua osoitteessa joensuuevents.fi/timantti.

Kilpailuaika päättyy 3.2.2019 ja voittaja julkistetaan 28.2.2019.