Jani Kejonen.
Jani Kejonen.

Itsevarmana kohti MM-kisoja

Suomea lokakuisissa MM-kisoissa edustavat Jani Kejonen ja Nico Välimäki ovat hioneet suorituksensa huippuunsa ja lähtevät Tallinnaan luottavaisin mielin.

Ensimmäistä kertaa MM-kisoihin osallistuva Jani Kejonen oli elokuisen haastattelun aikoihin ehtinyt treenata nostoa jo kuukauden päivät. Hän suunnitteli Loimaalla juomaansa FBSK:n puheenjohtajan ja MM-kultaa samassa sparkling-kategoriassa vuonna 2013 voittaneen Greta Grönholmin kanssa.

– Kisadrinkkini meni kokonaan uusiksi, sillä SM-kisassa juomani oli vodkapohjainen ja MM-kisoihin sain tuotteekseni ginin, Kejonen kertoo.

Haastetta on tuonut se, ettei Kejonen ole juuri tehnyt kuohuviinicocktaileja. Niinpä hän töissäkin hyödyntää tee jotain kivaa -tilausta ja käyttää juomissa skumppaa.

– Nyt olen luottavainen cocktailini suhteen, sillä se on hyvässä balanssissa. Uskon, että juomasta tulee hyvät pisteet. Nyt pitää treenata vielä tekniikkaa yksin sekä Markus Sillanpään kanssa.

Flairissa kisaava Nico Välimäki on jo konkari kansainvälisellä kisarintamalla. WFA:n kisojen lisäksi hän on edustanut Suomea kahdesti mukana MM-kisoissa. Ensimmäiset kisat olivat 2014 Kapkaupungissa. Tokion-kisoissa 2016 hän jäi niukasti ulos finaalista oltuaan seitsemäs.

– Kyllä valmistautumista helpottaa, kun on kisakokemusta. Pieniä sääntömuutoksia on tullut edelliskertoihin verrattuna, mutta periaatteessa säännöt ovat samat. Tänä vuonna pukeutumisesta ei saa lisäpisteitä.

MM-kisat Tallinnassa 3.–4. lokakuuta.

Välimäen valmistautuminen alkoi cocktailin suunnittelulla. Seuraavana oli vuorossa teeman hahmotteleminen.

– Lopullisen muotonsa esitys saa 2–3 viikkoa ennen kisaa. Juoma on jo kunnossa. Tavoitteena oli tälläkin kertaa hyvä hörppy, sillä Tokion-kisoissa juomani oli kolmanneksi paras.

Kaksikon kisoihin valmistautumista on helpottanut se, että Suomi on tuonut kisaan ensimmäistä kertaa oman paikallisen sponsorin. Tämä on mahdollistanut sen, että molemmat kisaajat saavat käyttää juomassaan Modon siirappia. Sekä Kejonen että Välimäki olivat suunnitelleet juomansa alun perin jo valikoimasta löytyvien tuotteiden ympärille. Modolle työskentelevä Jan Lindgren räätälöi kuitenkin yhteistyössä kaksikon kanssa kummallekin mieluisan sekoituksen: Kejonen luottaa rosmariini-crème brûlée-yhdistelmään, kun Välimäen siirapissa yhdistyvät spicy mango ja salted caramel.

Nico Välimäki.
Nico Välimäki.

Kiinnostaako flair?

Nico Välimäki perusti Instagramiin flairkoulun, jossa hän käy läpi erilaisia perusjuttuja. Elokuussa julkaistussa ensimmäisessä jaksossa hän perehtyi kaatonokkien teippaukseen.

– Saan niin paljon aiheeseen liittyviä juttuja, joten mietin, miksen samalla jakaisi tietoa laajemmallekin yleisölle. Tarkoituksena on tehdä uusi jakso noin kerran viikossa.

@nicovalimaki, IGTV – Nico Välimäki Flips and Tips!