Hollantilainen tapahtuma-alan puhuja Suomeen

Gerrit Heijkoop puhuu tapahtumanjärjestäjille sosiaalisen median ja hybridi-tapahtumien merkityksestä MPI Finlandin järjestämässä tilaisuudessa huhtikuun alussa.

Tapahtumien järjestäminen on nopeasti kasvava ala. Järjestäjiä löytyy korkeasti koulutetuista ja alalla marinoiduista ammattilaisista yksityishenkilöihin. Jokaiselle tapahtumalle on valtavasti kilpailijoita. No-showkin on aina vain yleisempää. Samalla osallistujien odotukset ja vaatimukset ovat kasvaneet. Kuinka saat ihmiset tulemaan juuri sinun tapahtumaasi? Miten erottaudut massasta?

Julius Solariuksen tutkimustiimi Event Management Blog on listannut kymmenen tapahtuma-alan kuuminta trendiä.

Niistä ensimmäinen on FOMO eli ”Fear of Missing Out”, jolla luodaan tapahtumalle ”pöhinää” jo ennakkoon. Ajatuksena on herättää mahdollisten osallistujien kiinnostus ja saada aikaan tunne, että he jäävät jostain tärkeästä paitsi.

Toinen trendeistä on videoiden käyttö tapahtumamarkkinoinnissa sekä etäosallistuminen tapahtumaan live-streamilla. Tapahtumasuunnittelijat segmentoivat usein osallistujansa hyvin kapeasti. Tilaisuudesta kiinnostuneet saattavat jäädä segmentoinnin tähden pois kutsulistoilta tai resurssivajeen takia laajempaa kohderyhmää ei tavoiteta. Hybridi-tapahtumalla voidaan tavoittaa enemmän osallistujia kuin oma kohderyhmä ja luoda aivan uusia suhteita ihmisten ja liiketoimintojen välille. Samalla tapahtuman elinkaari pitenee, ja sen merkitys kasvaa.  

Tapahtuma-alan kehitystä, koulutusta ja arvostusta edistävä MPI Finland pyysi hollantilaista ”Mr. Red Sneakersiä” Gerrit Heijkoopia puhumaan Suomeen. Heijkoop on kansainvälisesti palkittu tapahtuma-alan asiantuntija, jonka erikoisalaa ovat muun muassa sosiaalinen media ja hybridi-tapahtumat, joihin voi osallistua joko paikan päällä tai reaaliajassa netissä. Gerrit avaa sosiaalisen median ja hybriditapahtumien roolia tapahtumien järjestäjille 6. huhtikuuta Hilton Strandissa. 

 

6.4.2017, Helsinki

Session 1: Social media & Events

Session 2: Hybrid Events  

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu: www.mpifinland.org/social-media-and-hybrid-events.html