HIMKOK – taidokas palapeli

World’s 50 Best Bars -listan sijalta 20 löytyvä HIMKOK on monipuolinen yhdistelmä erilaisia toimintoja – pääbaarin lisäksi tiloista löytyy hanacocktail- ja siideribaarit, tislaamo, katuruokaa, tapahtumatila ja parturi.

Pääbaari

Alakerrassa sijaitseva perinteinen cocktailbaari, jossa on pöytiintarjoilu. Menu vaihtuu yleensä kerran vuodessa ja paikalliset raaka-aineet näyttelevät juomissa isoa roolia. Tänä vuonna inspiraationa on toiminut perinteinen norjalainen kansallispuku, bunad. Cocktaillistaan on laitettu myös pieni tarina bunadista.

Siideribaari

Pohjoismaiden ensimmäisiä siideribaareja. Koska alkuaikoina ei ollut saatavilla riittävästi sopivia siidereitä, baari toi niitä maahan itse. Tällä hetkellä markkinoilla on useita norjalaisia siiderituottajia, ja HIMKOKilla on hyvät yhteydet tuottajiin. Niinpä siideribaarin valikoimasta löytyvät, jos ei kaikki, niin lähes kaikki norjalaiset siiderit. Yritys tuo silti edelleen itse siidereitä Ranskasta ja Yhdysvalloista.

– Siiderimme ovat aina olleet luonnollisesti fermentoituja ja ei-hiilihapotettuja. Siidereitä, jotka saavat makeutensa hedelmistä, Yunus Yildiz kertoo.

Siideribaarissa on tarjolla myös hyvä valikoima lambic- ja sour-oluita. Baarissa sisä- ja ulkotilat sulautuvat luontevasti yhteen isot lasiovet avaamalla. Tilassa järjestetään kerran vuodessa siiderifestarit.

Munnskjenk Utekjøkken

Ruokapuoli sijaitsee pihalla, ja tämä osa voi toisinaan toimia erillisenä muusta baarista. Ruokaa on tarjolla päivittäin. Viikonloppuisin annoksia saa aamukolmeen saakka, sillä yöruoka myy hyvin Norjassa. Tarjolla on street foodia, joka vaihtelee vuodenajasta riippuen. Toisinaan järjestetään pop upeja, jolloin cocktailbaarikin tuodaan pihalle.

Hanacocktailbaari

Yläkerrassa sijaitseva baarin osa, jossa valtaosa asiakkaista viihtyy. Tarjolla on seitsemän erilaista hanacocktailia, jotka helpottavat ruuhkaa etenkin viikonloppuisin, kun ihmiset eivät malta jonottaa ja haluavat juomansa nopeasti. Hanacocktailissa ja -oluessa menee lähes sama aika. Baarissa on myös kehitetty systeemi, joka mahdollistaa sen, että cocktailien lämpötila ja tekstuuri voivat vaihdella. 

PelsPels-parturiliike

Tila on vuokrattu ulkopuoliselle parturiyrittäjälle, jolla oli jo entuudestaan Dapper-niminen liike Oslossa. Liikettä vetää alansa huippuihin kuuluva Lord Jack Knifeksi kutsuttu parturi. Juomat ostetaan baarin puolelta, mutta niitä on lupa nauttia myös parturikäynnin yhteydessä, kuuluuhan se anniskelualueeseen.

– Tällaisia kahden näin erilaisen konseptin yhdistelmiä näkee harvemmin Norjassa. Enemmän näkee sitä, että saman katon alta löytyy kahvila ja olutkuppila. Ratkaisumme etuihin kuuluu ennen kaikkea se, että parturissa käyvät ihmiset tulevat tietoiseksi baarin olemassaolosta ja toisin päin. Tätä voi käyttää apuna myös PR:ssä ja markkinoinnissa kummankin konseptin kohdalla, Yunus Yildiz sanoo.

HIMKÅK

Uusin aluevaltaus on muun muassa yksityistilaisuuksia varten avattu kolme huonetta käsittävä tila, joka sijaitsee kolmannessa kerroksessa. Nimestä löytyvä kåk tarkoittaa huoneistoa, joka puolestaan on juuri se, miltä tila näyttää. Tulevaisuudessa siellä tullaan järjestämään erilaisia pop upeja, masterclasseja ja baarimestarikoulutuksia.

Sulje mainos Tilaa Shaker