Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n joulukuussa julkaiseman alan tulevaisuuden näkymiä avaavan tiedotteen mukaan työvoiman saatavuus on yksi alan suurimmista ongelmista.

– Työvoiman saatavuus on jo nyt myynnin kasvun este lähes kolmasosalle alan yrityksistä, toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo MaRa ry:n nettisivuilla.

MaRa ehdottaa ratkaisuksi työvoimaongelmaan muun muassa työperäisen maahanmuuton helpottamista.

– Saatavuusharkinnasta ETA-alueen ulkopuolelta tulevista maista tulisi luopua.

Lapin mukaan myös perhevapaauudistuksen vauhdittaminen helpottaisi alan haasteita.

– Perhevapaita isille pakottavasti siirtävä perhevapaauudistus on meille naisvaltaisena toimialana välttämätön. Tilastokeskuksen mukaan 67 prosenttia alalla työskentelevistä on naisia.

Epäkohtiin puuttuminen pitää tekijät talossa

Uuden työvoiman hankkimisen lisäksi on pidettävä huolta myös jo alalla olevien työntekijöiden jaksamisesta ja motivoimisesta. Koska piirit ovat pienet ja myös yritykset ovat kooltaan maltillisia, saattaa omalla työpaikalla epäkohtien esiin nostaminen jäädä tekemättä valittajan maineen pelossa. Kun avoimia työpaikkoja on koko ajan tarjolla, on usein helpompi vaihtaa maisemaa kuin alkaa korjata oman ympäristön ongelmia.

Vaikka työpaikan vaihtaminen saattaa tuntua helpolta ratkaisulta, ei se ole pitkässä juoksussa välttämättä kannattavaa. Pirstaleinen ansioluettelo saattaa asettaa jatkossa haasteita työnhaulle, eikä oma ammattitaitokaan pääse kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla jatkuvan työpaikan vaihdon myötä.

Monica Berg. 

Epäkohtiin puuttumisen haasteeseen on nyt tarttunut Monica Berg, Norjasta kotoisin oleva baarimestari, joka on tänä vuonna perustanut oman baarin Lontooseen yhdessä kumppaninsa Alex Kratenan kanssa. Berg halusi luoda työpaikan, joka on kaikille työntekijöille turvallinen, heidän tarpeensa huomioiva sekä avoin. Hänelle oli tärkeää, että työntekijät voisivat raportoida havaitsemistaan ongelmista myös anonyymisti.

– Työskentelemme yhdellä maailman parhaista toimialoista, mutta se on myös yksi rankimmista. Alamme on valitettavasti myös sellainen, jossa sopimaton käytös ja teot jäävät välillä huomiotta, Berg kertoo tiedotteessaan.

Palvelu muiden baarien käyttöön

Omalle henkilökunnalleen Berg rakensi verkossa toimivan kanavan, jossa he voivat raportoida ongelmasta, esittää toiveen siitä kenen kanssa haluaisivat asiasta keskustella, sekä antaa mahdollisia ratkaisuehdotuksia.

Berg on avannut vastaavan palvelun myös muiden baarien käyttöön. Back of House on ilmainen nettisivusto, johon rekisteröitymällä voi ottaa käyttöönsä valmiin kaavakkeen tai luoda omiin tarpeisiinsa sopivan version palautteen saamiseksi.

– Toivon, että tämä palvelu helpottaa omistajiin kohdistuvia paineita sekä tarjoaa työntekijöille turvallisen tilan, jossa he voivat ilmaista kohtaamansa haasteet.

Ilmaiseen palveluun voi tutustua täällä:

backofhouse.info