Turo Kotajärvi.

Vuosittaisia The World’s 50 Best Restaurants ja The World’s 50 Best Bars -listauksia pidetään ravintola-alalla arvossa. Marraskuussa lanseerattu uusi 50 Best Discovery -ravintolaportaali koostuu tuhansista ravintoloista ja baareista ympäri maailmaa. Sivustolle pääsevät kaikki ne ravintolat ja baarit, jotka ovat saaneet mainintoja The World’s 50 Best -äänestysraadilta, mutta jotka eivät ole yltäneet omissa kategorioissaan 50 parhaimman joukkoon.

Baarin pitäjän näkökulmasta pääsy maailman parhaimmistoon tuntuu hyvältä.

– Kun vuonna 2016 saimme Jun Kondon kanssa tarjouksen Saarten perheeltä avata baari Fabianinkadulle tulevan Hotel F6:n yhteyteen, tuntui siltä, että nyt olisi loistava aika lähteä toteuttamaan unelmaa ja omaa visiota siitä, minkälaisessa baarissa viihtyisimme itse. Olimme molemmat tahoillamme työskennelleet heidän kanssaan aikaisemmin, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että lähdemmekö mukaan, Bar Runarin baarimestari Turo Kotajärvi kertoo.

– Alusta alkaen tavoitteenamme oli saada aikaan muutos helsinkiläiseen baarikulttuuriin. Emme halunneet olla pelkkä cocktailbaari, vaan ideana oli luoda kokonaisuus, jossa yhdistyvät persoonallisuus,

laadukkaat viinit, helposti lähestyttävät oluet ja käsityönä tehdyt cocktailit sekä rento ilmapiiri ilman turhaa kiristelyä. Musiikki on aina soinut lujaa. Tämä on ollut myös suurin syy siihen, että asiakaskuntamme on laaja, ja ihmiset ovat diganneet tekemisestämme. Kansainvälisesti arvostettu 50 Best Discovery -maininta on osoitus siitä, että ollaan onnistuttu tekemään jotain ainutlaatuista.

– Uusi 50 Best Discovery -sivusto hyödyttää sekä ravintoloitsijoita että matkailijoita tuomalla näkyvyyttä yhä useammille paikallisille huippuravintoloille ja -baareille. Maailmalla parhaat baarit sijaitsevat usein hotellien yhteydessä. Bar Runarin lähtökohtana oli ravistella ihmisten käsityksiä tavanomaisesta hotellin baarista, ja tässä olemme mielestämme onnistuneet hyvin, F6-hotellin General Manager Roni Saari jatkaa.

Bar Runarin lisäksi uudelle 50 Best Discovery -listalle pääsi Suomesta neljä helsinkiläisravintolaa ORA, Maannos, Olo, Grön sekä Kaskis Turusta.