Vanha Ylioppilastalo muuttuu maaliskuun alussa cocktailkeitaaksi, kun Tapahtumatoimisto OFRD:n järjestämä Helsinki Drink Festival saa ensi-iltansa. Uusi kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa kuluttajille laajan kattauksen erilaisia cocktaileja ja mocktaileja sekä maahantuojien järjestämiä workshopeja. Juhlatunnelmaa nostattamassa on dj.

– Tavoitteena on viihtyisä, enemmän festarihenkinen tapahtuma. Haluamme, että ihmiset tulevat pitämään hauskaa ja viihtyvät pidempäänkin, sanoo tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluva Jun Kondo. Hänen lisäkseen tapahtumaa ovat olleet suunnittelemassa Mika Koivula ja Juho Pajunen.

Baareista mukana ovat Runar, Grotesk, Palace ja Kämp. BW-Restaurants on mukana tulevalla Goldfish-baarillaan ja myös Son of a Punch esittelee omaa cocktailosaamistaan. Kullakin baarilla on typistetty lista, jolla on kolmesta viiteen cocktailia ja yksi mocktail. Maistelukokoisten juomien hinnat ovat 5–7 euroa.

– Tapahtumaa suunnitellessamme kartoitimme cocktailbaareja myös Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Päädyimme lopulta siihen, että tänä vuonna keskitymme Helsinkiin. Baarit ovat olleet kiinnostuneita tapahtumasta ja selvittelemme löytyisikö vielä tilaa muutamalle, Kondo kertoo.

Johtoajatuksena on, että tapahtumassa asiakkailla on matalampi kynnys kokeilla erilaisia cocktaileja. Samalla he saavat tietoa siitä, millaisia cocktailbaareja kaupungista löytyy.

– Ihmiset käyvät yleensä tutuissa paikoissa, eivätkä helposti kokeile uusia paikkoja. Edelleen esimerkiksi kuusi vuotta toimineeseen Liberty or Deathiin tulee asiakkaita, jotka eivät olleet aiemmin edes kuulleet baarista. Tapahtuma onkin hyvää promootiota baareille.

Pääpaino on cocktaileissa, mutta tarjolla on myös olutta ja viinejä. Nälissäänkään tapahtumassa ei tarvitse olla, sillä Food Point täyttyy yhteistyökumppaneista.

Tapahtumassa jaetaan myös ensimmäiset Tiskillä Awards -palkinnot.

Tiskillä Awards -finalistit

Paras yökerho

Navy Jerry´s

Ravintola Teatteri

Kaiku

Paras pub

Huutokonttori

Oluthuone Leskinen

Ravintola St. Michael

Paras cocktailbaari

Liberty or Death

Trillby & Chadwick 

Runar

Paras baari

Tiima

Liberty or Death

Runar