Aulikki Oksasen Syvällä metsässä –runo saa yhä uusia olomuotoja. Runoon perustuva kappale oli yksi Zarkus Poussan viimeisiä sävellyksiä. Nyt runon tunnelmat ovat tallentuneet muotoilija Mikko Paakkasen lasiesineisiin.

- Runo sysäsi tämän projektin käyntiin. Aiemmin olen saanut huonekaluihini ja esineisiini inspiraatiota musiikista. Esineiden toteutus mahdollistui kuin sain työskennellä kovien ammattilaisten, yli 20 vuotta lasia puhaltaneiden mestareiden kanssa, Paakkanen kertoi.

Paakkasen ja Iittalan lasinpuhaltajamestareiden Sata lasissa -näyttelyn on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa ja esillä Jätkäsaaren Clarion-hotellissa syyskuun loppuun saakka.

Paakkasen kanssa lasia ovat työstäneet Ossi Linna, Arto Viikki ja Tero Välimaa.

Design osaksi arkea

Clarion Hotel on tänä vuonna Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppani. HDW:n aikana se toimii tapahtumapaikkana useille tapahtumille. Sata lasissa -näyttelyn lisäksi esillä on Kalevala korun juhlavuoden pop up ja Secto Designin valaisinnäyttely.

- Helsinki Design Week on meille täydellinen kumppani. Molempien tavoitteena on tehdä elämästä ja kaupungissa parempaa ja yhteisöllisempää sekä tuoda design osaksi arkea, sanoi Clarion hotellien Suomen maajohtaja Inari Lehtinen.

Itämeren suojelulle rahaa keräävän HejHylkeet! -projektin loppuhuipennuksena hotellin ympäristöön on koottu kaikki 40 hyljettä. Niistä yksi on hankittu hotellin kokoelmiin ja jää Jätkäsaareen pysyvästi. Sen koristelusta vastaa vuoden 2015 nuori taiteilija Ville Andersson.

Stefan Lindforsin muotoilemat hylkeet saivat kukin uniikin ilmeen, kun suomalaiset taiteilijat maalasivat ne. Hylkeitä on keväästä lähtien myyty yrityskummeille.

Helsinki Design Week näkyy myös Vantaalla. Clarionissa on esillä Mikko Paakkasen ja Iittalan lasinpuhaltajamestarien lasiteos ja lentoasemalle on rakennettu Clarionin Design Baggage Lounge.