Helsingin katot ovat viime vuosina alkaneet avautua kaupunkilaisten käyttöön. Uusin tulokas on Kampissa, missä hotelli Scandic Simonkentän 8. kerrokseen aukeaa Más Rooftop Bar -kattobaari. Ravintola on sijainniltaan keskustan korkeimpia, ja kyseessä tiettävästi Helsingin suurin ympäri vuoden auki oleva kattoterassi.

- Ulkoterassi on tarkoitus pitää auki myös talvikaudella: lämpölamput ja viltit tarjoavat suojaa pakkaselta, kertoo Scandic Simonkentän ravintolatoimen päällikkö Elina Korkka.

U:n muotoinen terassi avautuu kolmeen eri suuntaan, minkä ansiosta se tarjoaa laajat näkymät eri ilmansuuntiin. Baarista löytyy vieraiden käyttöön kaukoputki ja kiikareita, joilla kaupunkia pääsee tähyilemään tarkemmin.

- Aurinkoakin riittää! Testasimme, että aurinko paistaa terassille ainakin kello kahdeksaan asti, keskikesällä mahdollisesti pidempäänkin, Korkka kertoo.

Más Rooftop Bar on avautuessaan yksi kaupungin suurimmista: ulkoterassille mahtuu jopa 100 vierasta. Sisätiloissa asiakaspaikkoja on 50.

- Helsingissä trendikkäitä kattobaareja ei ole vielä liiaksi tarjolla. Uskomme vahvasti, että uudelle ravintolalle on kysyntää. Terassille mahtuu kesäiltana isompikin kaveriporukka. Aukioloaikojen ulkopuolella ravintolaa vuokrataan myös yksityisille toimijoille, Korkka kertoo.

Más Rooftop Bar toimii saman konseptin mukaisesti kuin Scandic Simonkentän yhteyteen viime marraskuussa avattu Más-ravintola. Iberialainen ruokakulttuuri ja kiireettömään nautiskeluun kannustava sobremesa-kulttuuri näkyvät myös kattobaarin tarjonnassa.

- Meillä on hyvä valikoima espanjalaisia viinejä ja cavaa. Listalta löytyy myös laadukkaita cocktaileja ja tapas-henkisiä naposteltavia. Kattobaarin oma juttu on kuitenkin ehdottomasti sangria, Korkka kertoo. Kattobaarin sisustuksen on suunnitellut ruotsalainen sisustusarkkitehti Bronwynn Welsh, joka on suunnitellut useita ravintoloita ja hotelleja Pohjoismaissa ja Euroopassa. Welsh on vastannut esimerkiksi Berliinissä sijaitsevan Scandic Potsdamner plats -hotellin ja Brysselin Hotel Bloomin sisustuksesta.