Greta Grönholm: Miten tästä eteenpäin?

Viime vuosi on ollut poikkeuksellinen monella tapaa. Varsinkin juomapainotteisten ravintoloiden, baarien ja yökerhojen bisnes on romahtanut. Asiakkaat ja baarialan ammattilaiset ovat joutuneet viettämään aikaa pääsääntöisesti kotona. Monia on huolettanut sekä oma että alan tulevaisuus.

Edelleen elämme poikkeustilaa emmekä vielä tiedä, koska ja miten palaamme normaaliin elämään. Varsinkin yöpainotteiset ravintolat ovat nyt käytännössä tyhjiä ja suljettuja. Miten edistämme bisnestä ja voiko sitä edes edistää, kun asiakkaita ei ole ja baarimestarin palveluja ei tarvita.

Aika on rankka ja se kohtelee meitä eri lailla. Osa meistä on tyytyväisiä kotona oloon ja siihen, että voi hengähtää hetken vaikka taloushuolet painavat. Oman tuntemukseni mukaan suurin osa baarimestareista ja ravintola-alan ammattilaisista on sosiaalista ja vähän levotontakin sakkia ja tarvitsee tekemistä ja puuhaa. Ainakin itsestäni tuntuu juuri tältä. Siksi en voi olla vaan paikallani ja hengähtää, aika täytyy täyttää jotenkin.

Nyt onkin hyvä aika verkostoitua ja miettiä omaa osaamista laajemmalti. Kansainvälisissä ja suomalaisissa alan someverkostoissa ja -keskusteluissa on nyt vilkasta mielipiteenvaihtoa ja mielenkiintoisia keskustelunavauksia. Lisäksi erilaiset etä- ja verkkokoulutukset pyörivät edelleen, katso vaikka ylläpitämäämme Baarimestarin Tapahtumakalenteria Facebookissa. Myös erilaiset podcastit tarjoavat paljon kiinnostavaa. Nyt jos koskaan kannattaa hankkia lisää tietoa ja taitoa. Muista myös kontaktoida kollegoita, me kaikki tarvitsemme seuraa, vaikka puhelimen tai tietokoneen välityksellä. Ei jätetä ketään yksin.

Luotan ja toivon, että tilanne palautuu normaaliksi tämän vuoden puolella. Yritän olla vaipumatta apatiaan ja käyttää tämän poikkeusajan hyödykseni, vaikka se välillä tuntuu vaikealta. Uskon, että jos tästä selvitään, niin olemme ammattitaitoisempia ja parempia kuin ikinä!

 

Greta Grönholm,

FBSK:n puheenjohtaja

 

PS. Ajankuluksi voit kuunnella FBSK:n ja Shakerin yhteistä Pilkun jälkeen -podcastia, jossa alan ammattilaiset kertovat oman tarinansa!

Julkaistu Shakerissa 1/21.

Sulje mainos Tilaa Shaker