Greta Grönholm: "Maailma avautuu – olemme valmiita!"

Tänä syksyllä olen herännyt siihen, että tapahtumia järjestetään, työyhteisöissä käydään syömässä yhdessä, baarimestareille on masterclasseja, livenä tapahtuvat kokoukset ovat herännet eloon, ja jopa liikennevälineet kuhisevat taas ihmisiä.

Maailma avautuu, mutta sitä täytyy myös edistää, ettemme vahingossakaan jää pandemia-apatiaan. Me baarimestarit voimme olla etujoukoissa tuomassa ”vanhaa hyvää elämää” takaisin ja olla aktiivisina, jotta ihmiset löytävät taas baarit ja cocktailit, hyvän ravintolapalvelun ja syyn käydä ulkona. Suurin haaste on nimittäin saada kuluttajat takaisin ravintoloihin – vaihtaa se kotisohva tilattuine ruokineen ja kaupasta haettuine juomineen ravintolaelämykseen. Meidän kaikkien täytyy tehdä nyt(kin) jokaisesta ravintolakokemuksesta sellainen, että kuluttaja haluaa sitä lisää.

Alamme vahvuus on ollut elämyksellinen palvelu. Se, että me ammattitaidollamme pystymme ylittämään asiakkaittemme odotukset. Nyt, kun seisomme suuren työvoimapulan edessä, kannattaa muistaa, että uutta henkilökuntaa rekrytoidessa meidän täytyy saada heidät pysymään alalla, ettei palvelun taso laske ja että alamme tulevaisuus on kunnossa. Kohdellaan uutta henkilökuntaa hyvin, ollaan heille positiivisia tiennäyttäjiä ja koulutetaan heidät kunnolla myös työpaikalla, jotta hekin kokevat ravintola-alan omakseen. Me tarvitsemme sankoin joukoin uusia, tulevia pitkän linjan ammattilaisia!

Nyt on aika taas tanssin, laulun ja cocktailien!”

Tähän kaikkeen arvostukseen liittyy myös se, miten puhumme omasta alastamme. Jos me emme arvosta ravintola-alaa, ei sitä arvosta kukaan muukaan. Ollaan ylpeitä omasta ammattitaidostamme ja edustamastamme alasta. Se ylpeys heijastuu myös asiakkaisiin ja uusiin tekijöihin. Me tuotamme upeita kokemuksia, jotka kirkastavat kuluttajien arjen ja juhlan. Ja olemme ylpeitä siitä.

Tämä loppusyksy onkin hyvä käyttää niin henkilökunnan kuin omaan koulutukseen, ja valmistautua siihen, että onneksi kohta kaikki on ennallaan. Panostetaan henkilökuntaan, tuotteisiin ja asiakkaisiin, näin päästään eteenpäin yhdessä tekemällä ja ravintola-alasta ylpeänä. Nyt on aika taas tanssin, laulun ja cocktailien!

Greta Grönholm

FBSK:n puheenjohtaja

Julkaistu Shakerissa 4/21.

Tilaa Shaker!

Sulje mainos Tilaa Shaker