Ensimmäinen puheenjohtajavuoteni on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin ja uutta tapahtuu koko ajan. Suurin uutinen on se, että FBSK tuo kuluttajille uuden laadukkaan cocktailtapahtuman Helsinkiin Club Capitaliin. Syyskuussa järjestettävä Grand Cocktail Helsinki -niminen yksipäiväinen tapahtuma tuo laadukkaat cocktailit, mielenkiintoiset baarimestarien kilpailut sekä alan vaikuttajat hyvien juomien ystävien ulottuville.

Uusina kilpailuina tapahtumassa on Vuoden Baarimestari ja Baltic Flair Championchip. Grand Cocktail Helsinki -tapahtuman kautta haluamme kehittää cocktailkulttuuria ja panostaa cocktailien tutustuttamiseen nimenomaan kuluttajille.

Eikä tämä ole vielä kaikki, International Bartender Associationin eli IBA:n järjestämät baarimestareiden MM-kilpailut kokoavat kaikki yhteen Tallinnaan 3.–4.10. Siellä jännitämme suomalaisten puolesta ja tapaamme kollegoitamme ympäri maailmaa. Yksi parhaista eduista kuulua FBSK:hon onkin kansainvälinen yhteistyö, se että pääsee kilpailemaan ja verkostoitumaan ympäri maailman. Tänä vuonna Suomesta kilpailemaan lähtevät Jani Kejonen ja Nico Välimäki, joiden kanssa treenaus on jo kovasti käynnissä.

Syksy tuo siis paljon uutta. Tule mukaan!

Grand Cocktail Helsinki 21.9. Club Capitalissa klo 16–23.

Greta Grönholm

FBSK:n puheenjohtaja

FBSK on osa kansainvälistä International Bartenders Associationia (IBA), joka järjestää joka vuosi kansainväliset baarimestareiden mestaruuskilpailut.