Ginejä on nykyään niin monia erilaisia, että sen historia ja alkuperäiset maut unohtuvatkin välillä. Ginihän on noin pohjimmiltaan katajanmarjalla maustettua tislattua alkoholia, jossa nimenomaan katajanmarja on tärkeä. Näitä katajanmarjalla maustettuja alkoholeja on tehty ympäri Eurooppaa jo 1300-luvulla, koska uskottiin marjan lääkinnällisiin vaikutuksiin. Silti katsotaan, että ginin isä, Hollannista peräisin oleva geneviere-niminen alkoholi syntyi vasta parisataa vuotta myöhemmin 1600-luvulla.  Giniksi juoma lyheni lausuntasyistä, kun se matkusti meren yli Englantiin sotilaiden mukana, jotka olivat olleet auttamassa kolmekymmenvuotisessa sodassa Hollantia.

Englannissa ginistä tuli nopeasti yhteiskuntaa rappeuttava alkoholijuoma, koska se oli parhaimmillaan halvempaa kuin olut ja jopa pienet lapset joivat sitä. Kerrotaankin, että baareissa saattoi olla matalampi tiski lapsille, jotka joivat giniä. Valtion puolesta tähän ginin suurkäyttöön havahduttiin, ja hitaasti 1800-luvulle tultaessa ginin menekki pieneni huomattavasti ja sen laatu parani. Sittemmin ginin menestykseen vaikutti myös viinikirvan aiheuttama viinisatojen tuho ja sen myötä rypälepohjaisten alkoholien katoaminen, markkinoiden laajentuminen ympäri maailmaa ja myöhemmin Yhdysvaltain kieltolaki, jonka takia giniä salakuljetettiin suuret määrät Amerikkaan.

Giniä pidettiin aikaisemmin perinteisenä juomana ja hyvin tyypillisenä osoituksena englantilaisesta kulttuurista. Nyttemmin erilaisten pientislaamojen nousun myötä ginistä on tullut jo viitisen vuotta sitten trendikäs alkoholi, jonka voittokulku tuntuu vain jatkuvan. Sekä pienet että isot tislaamot lanseeraavat erilaisia, katajanmarjojen lisäksi hyvinkin eksoottisilla raaka-aineilla maustettuja ginejä, jolloin sekä mausta että tuotemerkeistä on varaa valita.

Myös ginin cocktailkäyttö on laajentunut, ja siitä tehdään perinteisten cocktailien lisäksi uusia, mielenkiintoisen eksoottisia juomasekoituksia.  Tässä kannattaa myös huomioida mitä giniä juomassa käyttää, kun vaihtoehtoja on useita. Katajanmarjan aromin vahvuus myös vaihtelee gineittäin huomattavasti, jolla on paljon merkitystä, kun valitaan cocktailin muita raaka-aineita

Beefeater MIXLDN-cocktailkisan Suomen finaalissa tehtävän juoman koko ja tyyli oli vapaa kunhan juomassa oli brändin giniä, vaihtoehtoina perinteinen Beefeater Gin ja eksoottisempi, kahdella eri teelaadulla maustettu Beefearer 24.  Ginin tuli myös sulautua tasapainoisesti muihin raaka-aineisiin, dominoimatta juomaa mutta maistuen silti cocktailissa.

Kisan cocktailit olivat virkistävän erilaisia. Raaka-aineista löytyi niin punajuurta, savua, oman kylän omenaa ja hunajaa kuin syksyn marjojakin. Drinkkitrendit näkyivät muun muassa siinä että monesta juomasta löytyi tällä hetkellä pinnalla olevaa etikkaa. Mausteiden kirjo kisassa oli myös laaja, ja juomissa maistui niin laakerinlehti kuin rosmariinikin. Yksi eksoottisimmista raaka-aineista kisassa oli sinappisiirappi.

Kisan voittaja oli A21 Decades-drinkkibaarissa työskentelevän Clement Carioun puolukka-lakucocktail nimeltään Urban Ruby.  Juomassa oli alla kirpeää puolukkaa ja päällä suolaisenmakea lakritsivaahto. Maut olivat monipuoliset ja ginin aromit oli taitavasti yhdistetty muihin raaka-aineisiin.