Fontanan tiimi vei Pohjanmaan herruuden

Kuudetta kertaa järjestetyn Pohjanmaa Cocktail Challengen voiton nappasi tällä kertaa Fontanan tiimi eli Matilda Vähäkangas ja Teemu Koitto.

Jo perinteeksi muodostunut Pohjanmaa Challenge kokoaa vuosittain Pohjanmaan baarimestareita kisaamaan maakunnan herruudesta. Idea kisaan keksittiin FBSK:n kesäpäivillä Vaasassa vuonna 2008.

– Kisan tarkoituksena on ollut aktivoida Vaasan alaosaston toimintaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2009 järjestettiin Vinkingfjord-kisa Vaasan syntymäpäivien kunniaksi. Myöhemmin kisa muuttui Pohjanmaa Cocktail Challengeksi, kertoo Servaalin avainasiakaspäällikkö Harri Törmänen.  

FBSK Vaasan, Servaalin ja Mixtecin järjestämä kisa on avoinna kaikille Pohjanmaan baarimestareille, ainoa rajoitus on, ettei osallistuja saa olla kokenut kisaaja. Viime vuosina kisaan on osallistuttu pareittain.  

Tällä kertaa mukana oli kuusi joukkuetta, joista Fontana sekä Kyrön ja Bockin sekajoukkue jatkoivat finaaliin. Voiton nappasi Fontanan tiimi eli Matilda Vähänkangas ja Teemu Koitto.  

Kisan teema on aina yllätys kisaajille.Tällä kertaaheidän piti tehdä drinkki, jossa on Ägräksen giniä ja Mixtecin mehua tai siirappia. Lisäjännitystä kisaan toi se, että kilpailijat kiinnitettiin toisiinsa käsiraudoilla. Juoman lisäksi arvioitiin myös show.

– Finaalissa kisaajat saivat yllätyskorin. Se sisälsi raaka-aineet, joista tuli loihtia Ägräs Akvavitista tehty juoma, Törmänen kertoo.

 

Voittajajoukkueen alkukisadrinkki

4 cl Ägräs Gin

1 cl Modo Rosmariini

mustikoita, mustaherukoita,  sitruunaruohoa

jäämurskaa