Finlandia-talo Oy kertoo tiedotteessaan, että se laajentaa liiketoimintaansa. Finlandia-ravintola yhdistyy Finlandia-talon liiketoimintaan syyskuun 2020 alusta lähtien. Ravintolaa pyörittää tällä hetkellä Kanresta. Finlandia-talon oma henkilökunta jatkaa ravintolassa yhdistymisen jälkeen.

– Olemme aina tehneet läheistä yhteistyötä Finlandia-ravintolan kanssa, ja nyt haluamme tiivistää välejä entisestään. Näin voimme kehittää ravintolatoimintaa yhteisen strategian ja arvopohjan mukaisesti. Vuonna 2022 alkavan perusparannuksen myötä Finlandia-talon palveluihin tuodaan suoraan kuluttaja-asiakkaille suunnattu uusi ravintolakonsepti, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen kertoo.

Finlandia-ravintolan nimi pysyy muutoksen jälkeen samana. Myös ravintolan arvoihin syvästi juurtunut lähi- ja luomuruoan arvostus säilyy entisellään.

– Asiakkaidemme näkökulmasta kaikki jatkuu saumattomasti kuten ennenkin. Ketterämmän organisaation avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin! Esimerkkinä synergiaeduista voi mainita nopeamman tiedonkulun. Finlandia-talosta saa jatkossakin tilattua  tarjoilut niin juhliin, kokouksiin kuin vaativiin banketteihin, kuvailee Finlandia-talon myyntijohtaja Johanna Vappula.

– Näemme muutoksessa kehitysmahdollisuuden, jolla vahvistamme isoja strategisia linjauksiamme. Haluamme tuoda Finlandia-talon palvelut yhä useampien ulottuville, toimitusjohtaja Tolonen lisää.

Menestyksekäs vuosi pohjusti laajentumista

Vuosi 2019 oli Finlandia-talolle monella tapaa ennätyksellinen. Talossa järjestettiin 50 kansainvälistä kongressia tai kokousta sekä yli 70 EU-puheenjohtajakauden kokousta. Niihin osallistui yli 35 000 kansainvälistä vierasta. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin. Lisäksi talossa järjestettiin yli 650 juhlaa, seminaaria ja muuta tapahtumaa, joihin saavuttiin niin Suomesta kuin ulkomailta. Kokonaiskävijämäärä nousi 225 000:een. Finlandia-talon liikevaihto lähes tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna.

– Viime vuodet ovat olleet meille hurjaa kasvun aikaa. Helsinki ja Finlandia-talo ovat todella löytäneet tiensä kansainvälisten kongressijärjestäjien sydämiin, toteaa Johanna Tolonen.