Kuusi suomalaista kokki- ja tarjoilijaopiskelijaa sekä Rasekon kehittämisasiantuntija, lehtori Tomi Aho ja Turun ammatti-instituutin ravintolapalveluiden lehtori Niina Vahtera matkasivat viime syksynä työskentelemään viikoksi Suomen suurlähetystöön Bangkokiin. Opiskelijat vastasivat ruokien valmistuksesta sekä salitarjoilusta ja esillepanosta.

Teemana koko viikon ajan oli Neljä vuodenaikaa, joka näkyi paitsi ruuissa myös esillepanossa.

Ensimmäisellä fine dining -illallisella tarjottiin kuuden ruokalajin menu. Alkuun tarjoiltiin syksyisiä mustikka- ja talvisia puolukkacocktaileja. Itse menu aloitettiin keväisellä koivucocktaililla. Jälkiruuaksi tarjoiltiin kesäinen lakka-kinuskicocktail.

– Tarjoilun lomassa kerroimme tarinoita cocktailien takaa, Suomen luonnosta ja vuodenajoista, ja miten mauista pystyi löytämään kyseisen vuodenajan elementtejä, tarjoilijaopiskelijat kertovat.

 

Kesäinen lakka-kinuski

2 cl suolakinuskisiirappia

1 cl lime cordialia

2 cl vodkaa

Valmistus: hämmennys

Koriste: pelargonia

 

Keväinen koivu

2 cl kuusenkerkkäsiirappia

1 cl sokerilientä

1 cl sitruunamehua

2 cl vodkaa

Valmistus: sheikkaus

Pidentäjä: kivennäisvesi

Koriste: paperinen koivupilli ja koivunlehti

 

Syksyinen mustikka

2 cl lime cordialia

2 cl mustikkavodkaa

Valmistus: rakennus

Pidentäjä: ginger ale

Koriste: viljan tähkä

 

Talvinen puolukka

2 cl sitruunamehua

2 cl sokerilientä

2 cl munan valkuaista

2 cl puolukkavodkaa

Valmistus: sheikkaus

Koriste: hopea-dust ja talviyrtti

 

Julkaistu Shaker-lehdessä 2/2020.