Kaartinkaupunki tunnetaan yhtenä Helsingin kiinnostavimmista ravintola-alueista. Baariskene sai vahvistusta pääsiäisen aikoihin, kun The Messin yrittäjät avasivat ravintolan uusitulla konseptilla. Pikku Roballa sijaitseva ravintola kulkee nyt nimellä Publik. Samalla toiminta muuttui iltapainotteiseksi, vaikka arkisin tarjoillaan yhä lounastakin.

– Haluamme olla mukana luomassa rentoa drinkkikulttuuria. Tavoitteenamme on, että baarissa on viikonloppuisin DJ:n tahdittamat juhlat. Meillä saa tanssia, vaikkei varsinaista tanssilattiaa olekaan, kertoo pääbaarimestari Andreas Cederström.  

Cocktailit ovat baarin päätuote, mutta tarjolla on myös laadukkaita viinejä ja pienpanimo-oluita kohtuuhintaan. Tavallistakin olutta löytyy, ja sitä saa pienen annoksen kolmella eurolla.

– Hinnoittelu ja tuotevalikoima on mietitty niin, että erilaisten asiakkaiden kynnys tulla on matala. Haluamme tarjota elämyksiä myös niille, jotka eivät halua cocktaileja.  

Yksi tuotevalikoimaan vahvasti vaikuttava asia on ekologisuus ja vastuullisuus. Jätteestä pyritään kokonaan eroon ja kierrätykseen satsataan. Esimerkiksi tyhjiä tonic-pulloja hyödynnetään pullotetuissa cocktaileissa. Myös koristeet on pidetty minimalistisina, jottei tule turhaa jätettä synny.

Ideoita juomiin on ammennettu muun muassa lontoolaisen White Lyanin ja Tony Conigliaron tyylistä. Myös pohjoismaisuus on vahvasti pinnalla, samoin sesongin raaka-aineet.

– Olemme miettineet juomat niin, että ne nousevat nopeasti. Osa drinkeistä nousee yhdellä kaadolla, sillä pullotamme niitä valmiiksi. Valmistelemme enemmän takatilassa, ja toiminta on näin tiskillä nopeampaa, Eetu Topo kertoo.  

Tiskin takaa löytyy vahva tiimi. Cederströmin ja Topon lisäksi tiimiin kuuluvat Tuomas Lindgren ja Nouk Vály.

– Jatkossa pyrimme tuomaan kansainvälisiä baarimestareita meille vaihtoon. Aiomme myös itse hakea vaikutteita maailmalta, Cedersröm kertoo.  

Vastuullisuus näkyy baarin toiminnassa muutenkin – puolet liikevoitosta menee hyväntekeväisyyteen, minkä lisäksi kaikki tuotealennukset lahjoitetaan lyhentämättöminä. Ensimmäiseksi kohteeksi on kaavailtu aidon tasa-arvon puolestapuhujaa SETA ry:tä. Kohdetta tullaan vaihtamaan säännöllisesti, jotta lahjoituksista hyötyvät mahdollisimman monet tahot.

Asiakaspaikkoja Publikissa on 60. Kesäksi on suunnitteilla myös terassi. Soupster Familyn lisäksi ravintolassa ovat mukana Kyrö Distillery Company ja Interbrands Wines & Spirits Oy.