Torstaiaamuna Ixonos-Digitalist-tapahtumasta tavoitettu Ville Tolvanen kertoo, että Digitalistin toiminta jatkuu kuten ennenkin. Samat kumppanit ja jäsenet säilyvät, ja ennen kaikkea ilmaiset, kokonaisen leffateatterin kokoiset kohtaamiset.

Kansainvälinen pörssiyhtiö Ixonos on ostanut suomalaisen Digitalist Networkin. Yhdistämällä Ixonosin tutkimus-, muotoilu- ja teknologiaosaaminen Digitalistien uniikkiin tapaan törmäyttää osaamista ja yrityksiä, tullaan digitalisaatioon liittyvää osaamista kehittämään voimakkaasti monella alalla, jolla ei ole vielä ollut taitoa tai rohkeutta viedä digitalisaatiota liiketoiminnan ytimeen. Uudistunut yhtiö tulee toimimaan suunnannäyttäjänä digitalisaation jalkauttamisessa eri toimialoilla. 

Ville Tolvasen Rome Advisors Oy on suomalainen liikkeenjohdon konsultointiyritys, joka on erikoistunut digistrategioiden luomiseen. Yritys auttaa yhteisöjä ymmärtämään kasvun, muutoksen ja digitalisaation mahdollisuuksia sekä opettaa hyödyntämään verkkoa liiketoiminnassa ja rakentamaan uudenlaisia tapoja toimia digiaikana. Rome Advisorsin toimitusjohtaja Tolvanen on lisäksi perustanut Digitalist Network -verkoston ja toimii sen pääsihteerinä. Kauppa koskee koko Rome Advisorsin liiketoimintaa ja immateriaalioikeuksia.

– Ixonos tulee kehittämään aidosti avaimet käteen -ratkaisuja digitalisaatioon. Kaikki asiakkaamme yhdessä verkoston jäsenten ja työntekijöidemme kanssa saavat loistavan mahdollisuuden seurata, oppia ja osallistua digitaaliseen vallankumoukseen, sanoo Ixonosin toimitusjohtaja Sami Paihonen.

Tolvanen oli aidosti otettu ja hyvin iloinen siitä, että pörssiyhtiö halusi ostaa Digitalistin. Pitkä taival alkoi mies ja salkku -periaatteella, purkautui blogeissa purnaamisena ja kasvoi platformiksi. Monet muistavat myös ensimmäiset jännittävät Bio Rexin kokoontumiset, jotka ovat olleet verkostolle ilmaisia, ja aina tupaten täynnä. Nyt kehitystyö saavutti yhden kehityshuippunsa. Mutta Digitalistien matka jatkuu, vakuuttaa Tolvanen.

– Yhdistyminen Ixonosin kanssa avaa verkostolle ja sen jäsenille uusia mahdollisuuksia. Digitalist-liiketoiminta muuttuu myös kansainväliseksi.

Ixonos työllistää 200 asiantuntijaa ympäri maailman. Tämä varmistaa sen, että Digitalist saa uusia resursseja. Kaikki Networkin jäsenet varmasti toivovat, että välittömyys ja lämpö, jonka he ovat kokeneet liittyvän toimintaan, välittyy myös jatkossa eteenpäin, eikä kauppa vaikuta siltä osin toiminnan herkkään ja hyvin inhimilliseen ytimeen.