Designhotellissa kokouskin on elämys

Helsingin Vuosaaressa, kauniin Itämeren suojaisassa poukamassa sijaitsee Suomen ainoa aito designhotelli. Hotel Rantapuistossa puun, lasin ja ympäröivän luonnon saumaton liitto tarjoaa unohtumattomat puitteet kokouksille, tyhy-päiville, illallisille ja muille yritystapahtumille.

Hongat humisevat ja laineet lyövät rantaan, mutta Helsingin Vuosaaressa sijaitsevasta Ramsinniemestä on vain 15 kilometrin matka pääkaupungin ydinkeskustaan ja Helsinki-Vantaan lentokentälle. Täällä, metsäisen ja kallioisen luonnon syleilyssä sijaitsee Hotel Rantapuisto, 60-luvun kotimainen designhelmi ja vertaansa vailla oleva tapahtumatalo.     

– Me tarjoamme vieraillemme monipuolisia kokous- ja juhlaelämyksiä sekä korkeatasoisia majoitus- ja ravintolapalveluja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun inspiroimana, keskellä kauneinta helsinkiläistä merimaisemaa, sanoo Rantapuiston hotellinjohtaja Riitta Liikamaa.    

Rantapuistossa luonto onkin läsnä joka askeleella. Se tulvii sisään jokaisesta ovesta ja ikkunasta ja inspiroi rentoutumaan ja voimaantumaan arjen kiireiden keskellä.     

– Elämyksen kruunaa aito suomalainen design. Kolmen vuoden takaisessa remontissa halusimme säilyttää talon alkuperäisen ilmeen ja pienimmätkin yksityiskohdat valokatkaisijoista auditorion ohjauslaitteisiin. Lisäksi teemme paljon yhteistyötä nykymuotoilun johtavien nimien, kuten Design Forum Finlandin ja Ivana Helsingin kanssa.     

Mutta ilman sielua ja sydäntä komeinkin hotelli on vain rakennus.     

– Rantapuiston sielun ja sydämen tekevät ihmiset. Me palvelemme yksilöllisesti, mutta rennosti ja hyväntuulisesti. Meille vieraamme ovat kaikki kaikessa, toteaa kokousisäntä Aki Karonen.     

– Meillä myös palvelu noudattaa selkeälinjaisen designin piirteitä. Se on helppoa, yksinkertaista ja ymmärrettävää.

 

Rantapuiston tarina

60-luvun alussa arkkitehtipariskunta Martta ja Ragnar Ypyä saivat tehtävän: suunnitella Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskus merenrantatontille keskelle Itä-Helsingin metsäistä luontoa.

Ypyät tarttuivat työhön samanlaisella intohimolla, jolla tiloissa nykyään palvellaan hotelli- ja kokousvieraita. He loivat paviljonkityylisen pohjakaavan siipineen, atrium-pihoineen ja yhdyskäytävineen. Puu ja lasi sinetöivät sisätilat ja ympäröivän luonnon harmoniseksi kokonaisuudeksi. Lopputulos viimeisteltiin näyttävillä valaisimilla, omaperäisillä takoilla ja uniikeilla kattorakenteilla, jotka ilahduttavat silmää vielä tänäkin päivänä.

80-luvulla suosittua koulutuskeskusta laajennettiin kokoussiivellä, auditoriolla ja palloiluhallilla. 90-luvun laman ja pankkifuusion myötä keskuksen ovet sulkeutuivat avautuakseen uudelleen Unitas Kongressikeskuksena ja keväästä 2014 alkaen Hotel Rantapuistona.

Hotel Rantapuisto

 • 300 hengen auditorio
 • 10 kokoustilaa ja runsaasti ryhmätyötiloja
 • 70 tyylikästä, valoisaa hotellihuonetta – osa uusittu vuonna 2017
 • 5 tilavaa huoneistoa omalla sisäänkäynnillä
 • Ravintola Rantapuisto, Lobby Bar ja 2 tilausravintolaa
 • Pitkä rantaviiva ja tunnelmallinen rantasauna takkatiloineen ja paljuineen
 • Laaja valikoima oheisohjelmaa, kuten melontaretkiä, liikuntaa ja pakohuonepelejä
 • 200 ilmaista parkkipaikkaa

Helposti perille

 • 15 km Helsingin keskustasta, 15 km Helsinki-Vantaan     lentoasemalta
 • Bussilla 560 Rastilan metroasemalta noin 600 metrin päähän
 • Palvelulinjalla 816 Vuosaaren metroasemalta pihaan saakka
 • Kysy myös kuljetusta!

Ota yhteyttä

Myyntipalvelu: sales@rantapuisto.fi, puh. +358 (0)9 319 1110, www.rantapuisto.fi